Dragoste

#atractie sexuala #par lung #par scurt #par femei #senzualitate

De ce prefera barbatii parul lung la femei?

Parul lung al femeilor a fost asociat dintotdeauna cu senzualitatea. Exista insa o preferinta generala pentru parul lung al partenerei?

Daca ai observat ca raspunsul celor mai multi barbati la intrebarea "Sa ma tund mai scurt?" este invariabil "Nu!", stii ca o mare parte dintre barbati apreciaza parul lung la partenera. Joaca insa parul lung si un rol definitiv in alegerea partenerei?
 

De ce este atragator parul lung?


Una dintre cele mai raspandite teorii arata ca parul unei femei este cel mai simplu mod de evaluare al sanatatii ei. Un par stralucitor indica sanatatea, iar parul lung pana la umeri indica cel putin cativa ani de sanatate.

Acest argument poate fi inteles cel mai bine din perspectiva evolutiva. Barbatii cauta femei sanatoase care sa le nasca mostenitori , iar parul frumos si sanatos este primul semn cu privire la viitoarea mama, astfel ca devine un indiciu important in atractie.

Parul lung este una dintre caracteristicile principale ale feminitatii, iar buclele cazute neglijent pe un decolteu generos impresioneaza multi barbati.
 

Ce rol joaca parul in atractie?


Un studiu desfasurat de Pantene arata ca barbatii tin cont foarte mult de parul unei femei cand iau decizia sa o abordeze.

74% dintre barbatii intervievati au declarat ca parul este unul dintre primele lucruri pe care le observa la o femeie, iar 44% au declarat ca parul este primul detaliu care le atrage atentia. Parul s-a situat inaintea hainelor (26%), a picioarelor (25%) sau a machiajului (4%) in preferintele barbatilor care au participat la studiu.

Mai mult, cea mai mare parte dintre barbati au declarat ca sunt mai dispusi sa abordeze o femeie cu parul lung si frumos decat una cu o fusta foarte scurta intr-un bar sau intr-un club.

Parul este un element cheie cu privire la senzualitatea unei femei pentru pana la 82% dintre barbatii intervievati in studiu. 78% dintre barbati au explicat ca parul sanatos este un lucru care ii atrage atunci cand cauta o partenera.

Chiar daca compania ce a finantat studiul vinde cosmetice pentru infrumusetarea si intretinerea parului, sa fie rezultatele studiului departe de adevar? Sau fac parte dintr-o tendinta sociala care favorizeaza parul lung la femei?
 

Parul lung si presiunile sociale


Indiferent daca barbatii au intr-adevar o preferinta majoritara pentru parul lung si sanatos al femeilor, acesta a devenit pentru multe femei un detaliu de care nu vor sa se lipseasca.

Cele mai multe fotomodele folosite pentru prezentarile de lenjerie intima au bucle lungi si stralucitoare, in timp ce exemplele de vedete cu parul scurt considerate de cei mai multi sexy sunt putine.

Chiar daca parul scurt poate fi mai usor de intretinut, tot mai multe femei dedica eforturi considerabile pentru a intretine un par lung si stralucitor.

Crezi ca parul lung joaca un rol important in atractie? I-ai cerut vreodata partenerei sa nu-l tunda prea scurt sau ai ascultat sfatul partenerului cand te-a rugat sa-l pastrezi cat mai lung? Cat de mult a contribuit parul la atragerea partenerului sau la atractia catre partenera?

Sursa foto: Thebraintraincenter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului