Dragoste

#iubire #solutii #sex #relatie #motive dezinteres

De ce nu te iubeste: 4 motive si solutii

In dragoste, lucrurile nu stau intotdeauna asa cum ti-ai dori. Chiar daca tu pui suflet in relatie si iti iubesti partenerul, se poate intampla ca sentimentele sa nu fie reciproce. Motivele care determina aceasta situatie sunt foarte multe si pot sa difere de la cuplu la cuplu, in functie de felul in care decurge relatia amoroasa.

1 Nu esti genul lui

Chiar daca partenerul este implicat intr-o relatie cu tine, pe parcurs isi poate da seama ca nu esti genul lui de femeie. Poate ca il deranjeaza anumite aspecte ce tin de comportamentul tau fata de el sau poate considera ca nu este fericit alaturi de tine.

Daca nu te iubeste din acest motiv, nu ai prea multe solutii la dispozitie. Dragostea cu forta nu se poate, la fel cum nu se poate nici sa-i schimbi preferintele sentimentale. Insa, poti incerca sa fii mai atenta la semnalele lui, la eventuale reprosuri, critici sau sfaturi. Prin intermediul lor, ti-ai putea arata ce anume nu ii place la tine sau ce ar vrea sa imbunatatesti.

2 Este nemultumit de viata sexuala

Viata sexuala si felul in care decurg lucrurile in dormitor il pot determina sa-si piarda interesul fata de tine. Refuzul de a face dragoste, lipsa imaginatiei si a initiativei, ignorarea dorintelor lui, toate acestea il pot face sa nu te iubeasca.

Solutia: incearca sa revitalizezi activitatea din dormitor si sa fii mai implicata.

3 Este influentat de familie

Te place cu siguranta de vreme ce este intr-o relatie cu tine, insa, daca familia exercita o influenta puternica asupra lui, este posibil sa nu ajunga sa te iubeasca. Ce poti face in acest caz: incearca sa te apropii de familie, sa arati ca meriti iubirea lui.

4 Nu vrea o relatie serioasa

Uneori, barbatii considera ca relatiile sentimentale trebuie sa fie pasagere si le este frica sa se implice prea mult. Iubitul tau fuge de orice angajament si nu te include in planurile lui de viitor? Inseamna ca nu te iubeste, iar tu ar trebui sa cantaresti bine ce vei face in continuare. Esti dispusa sa investesti timp si sentimente in aceasta relatie, desi stii ca nu duce nicaieri, sau mai bine spui stop si va continuati viata pe drumuri diferite?

Sursa foto:gottmanblog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului