Dragoste

#neglijenta #femei #barbati #cadouri #sarbatori

De ce nu stiu barbatii ce cadouri sa cumpere partenerelor

Rareori se intampla ca un reprezentant al sexului tare sa fie un maestru in cumparaturi pentru partenera, la o ocazie speciala. In apropierea Craciunului, lipsa de talent a barbatilor in privinta gasirii cadourilor potrivite a devenit subiect de studiu pentru o companie de cosmetice din Marea Britanie.

Rezultatele cercetarii derulate recent de retailerul britanic Superdrog explica de ce barbatii nu stiu ce cadouri sa cumpere partenerelor, astfel incat sa le bucure cu adevarat. Urmasii lui Adam au lacune grave in cunoasterea unor detalii esentiale despre femeile pe care le au alaturi, precum ziua lor de nastere sau chiar culoarea parului!

 

Cadourile, motiv de cearta pentru cupluri

Mai deranjanata decat nepriceperea barbatilor in alegerea cadourilor pentru partenerele lor este indiferenta acestora, descoperita de studiul britanic amintit. Cadourile, atat de necesare de sarbatori, se transforma in motiv de cearta pentru cupluri, intrucat ele demonstreaza femeilor ca partenerii lor nu le cunosc aproape deloc. De ce?


Rezultatele cercetarii sunt graitoare:
 

  • 39% dintre barbati nu stiu ce masura poarta partenera la sutien
  • 34% nu stiu ce parfum prefera partenera
  • 23% nu au habar asupra masurii rochiilor purtate de partenera
  • 12% nu isi pot aminti ziua de nastere a partenerei
  • 11% nu sunt siguri ce culoare de par are partenera
  • 10% nu cunosc denumirea meseriei practicate de partenera


Mai mult decat atat, sondajul mai arata ca 40% dintre cupluri au ajuns in pragul despartirii din pricina neglijentei barbatilor fata de amanuntele esentiale ale femeilor cu care au o relatie.  12% dintre femeile chestionate au recunoscut ca au fost nevoite sa returneze un cadou, din cauza masurii nepotrivite, a unei alergii etc.

Alte provocari majore pentru participantii la studiu au fost raspunsurile despre ziua in care si-au cunoscut iubita/sotia, numarul partenerei la pantofi, al doilea prenume al acesteia sau preferintele ei cinematografice si muzicale.

 

De ce pretuiesc femeile atat de mult cadourile?

Psihologii spun ca femeile pun atat de mare pret pe cadouri (fie ele si putin costisitoare), intrucat darurile potrivite confirma similaritatea si apropierea dintre parteneri. Instinctual, femeile asociaza gandirea asemanatoare cu sansele optime de rezistenta in timp a relatiei, dar si cu interesul pe care il manifesta partenerul fata de ele.


In schimb, barbatii au o atitudine detasata fata de cadouri si semnificatia lor, de aici izvorand si conflictele frecvente in acest sens.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare