Dragoste

#partener #relatie #cearta

De ce ne certam cu partenerul?

Nimeni nu a spus ca atunci cand intri intr-o relatie, totul o sa fie doar lapte si miere si fiecare dintre noi ar trebuie sa fie constient de acest lucru. E impotriva firii ca doi oameni sa convietuiasca impreuna fara ca, macar o data, sa nu aiba parte de o cearta serioasa. De obicei, motivele de la care pornesc discutiile, sunt oarecum prostesti, dar sa vedem care sunt acestea.

Fostul/fosta

Partenerul tau are impresia ca inca te mai urmareste amintirea fostului, poate chiar crede ca inca mai pastrati legatura si ca ii ascunzi acest lucru. Ori tu te chinui sa pari mai buna decat fosta si incerci sa ii faci pe plac si il pui mereu sa iti spuna ca esti mai buna decat ea. Cel mai bine ar fi ca discutiile despre fostii parteneri sa nu mai aiba loc – in relatia voastra e loc doar pentru voi.

Banii

Ea vrea pantofi, el vrea sa schimbe suspensiile la masina. Ea vrea excursie la Paris, iar el vrea sa faceti rata pentru casa. In principiu, discutii din cauza banilor or sa apara mereu, oricat de mult ati incerca sa evitati – fie unul dintre parteneri e iresponsabil si arunca cu banii, iar celalat e foarte strangator, fie sunt prea putini si cu asta am spus tot.

Treburile casnice

Unul dintre voi e foarte ordonat, iar celalalt isi arunca hainele prin toata casa, nu isi ia farfuria de la masa, nu strange farfuriile , intra mereu incaltat si nici macar nu are bunul simt sa dea cu matura. De asemenea, se pune problema cu cine, ce face, insa unul dintre parteneri nu isi respecta cuvantul si isi lasa responsabilitatile pe spatele celuilalt.

Lipsa timpului ori distanta

Daca stati in capete distincte ale orasului, ori daca nu va gasiti niciodata timpul necesar pentru partener, vor aparea discutii. Chiar daca motivele sunt serioase (jobul, seful, sanatatea, etc), intotdeauna se va pune problema asa: “tu nu ma mai iubesti si nu vrei sa iti petreci timpul alaturi de mine”, ori “ai pe altcineva”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului