Dragoste

#iubire adevarata #reactii #iubire #dragoste

De ce iubirea adevarata aduce fericirea

Iubirea ne ajuta sa avem o viata mai buna si ne face fericiti! Aceasta este concluzia unui experiment care a dorit sa arate ce impact are dragostea in viata oamenilor.

Pe site-ul sentimente.ro a fost realizat un sondaj online ale carui rezultate au condus la cateva concluzii clare: dragostea ne face sa fim mai fericiti, suntem mai dispusi sa radem toata ziua si mai puternici. In cadrul aceluiasi sondaj, participantii au mai declarat ca se simt cu adevarat iubiti atunci cand au parte de acceptarea neconditionata, cand simt imbratisarea unui copil, sau vad bucuria animalului de companie.

In completarea sonadajului a avut loc si un experiment inedit. Pentru cei care inca mai aveau dubii, experimentul vine sa arate cum dragostea se poate citi pe chipul unei persoane! Cativa voluntari au fost invitati sa participe la o sedinta foto despre care nu stiau detalii. In timp ce erau in fata aparatului de fotografiat, fiecare dintre ei a primit cate un mesaj din partea cuiva drag. Reactiile lor confirma ca dragostea ne face mai fericiti, iar dovada sta, in cazul lor, in fotografiile in care au fost surprinsi.

Tu cum te simti atunci cand iubesti? Poti face si tu un experiment asemanator, privindu-te in oglinda pentru a-ti observa reactiile atunci cand te gandesti la persoana iubita, la copilul tau sau la nazdravaniile pe care obisnuieste sa le faca animalul de companie.

Cand stii ca in fiecare moment este cineva care se gandeste la tine, te simti cu adevarat iubit, iar acest lucru se vede in fiecare reactie a ta. De aceasta parere sunt peste 81% dintre cei care au participat la sondajul online de pe sentimente.ro. Sentimentul de liniste si implinire vine pentru multi dintr-o relatie de iubire, dar la fel bine poate veni din imbratisarea unui copil sau printr-un simplu "te iubesc".

Dar nu putem vorbi despre iubire in toate formele sale, fara sa nu amintim si de ceea ce ne face mai putin fericiti. Atunci cand vorbim de lipsa iubirii si de dezamagirile care pornesc de aici, oamenii au multe puncte in comun. Asa cum arata si sondajul realizat pe site-ul de dating online sentimente.ro, lipsa increderii, posesivitatea si dorinta partnerului de a-i schimba stau de multe ori in calea fericirii unui cuplu si pot distruge o poveste de iubire. Pe langa aceste nemultumiri care pot aparea intre parteneri, certurile si criticile dese conduc la destramarea relatiei, fapt mentionat si de 26% dintre participantii la sondajul sentimente.ro.

Daca ar fi sa dai o definitie a dragostei, te-ai gandit pana acum cum ar suna aceasta? Pentru participantii la sondajul online de pe sentimente.ro, iubirea inseamna un amestec de incredere, loialitate, curaj, altruism – in dozele pe care fiecare le prefera. Atunci cand vine vorba de implicarea intr-o noua relatie toate aceste valori sunt importante si cautate de ambii parteneri. Mai mult, este in crestere numarul celor care cantaresc mai bine si mai echilibrat daca este cazul sa intre intr-o relatie, chiar daca formele de comunicare din ziua de astazi si ritmul de viata tot mai accelerat, i-ar putea face pe unii sa grabeasca lucrurile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare