Dragoste

#cuplu #femei #inselat #intimitate #motive adulter #tulburari emotionale

De ce insala femeile? 5 motive invocate de experti

Se spune ca femeile insala cu inima, pe cand barbatii doar cu trupul. Aceasta conceptie populara este confirmata de numeroasele studiile efectuate in ultimii ani despre motivele adulterului, cercetatorii descoperind o motivatie emotionala mai puternica in aventurile avute de femei, comparativ cu cele ale barbatilor.


Un sondaj derulat de un site dedicat oamenilor care cauta relatii extraconjugale, Undercover Lovers, arata ca implicarea sentimentala in legaturile adultere este mai pregnanta in cazul femeilor. Concret, 57% dintre femei au declarat ca si-au iubit amantul, pe cand doar 27% dintre barbati au afirmat acelasi lucru.

Te-a inselat? Uite cum poti depasi acest moment tensionat din relatia voastra

Directorul Institutului de Recuperare Sexuala din Marea Britanie, Robert Weiss, a intocmit o lista cu cele mai frecvente motive ale femeilor care insala. Toate au, la baza, nazuinte de natura emotionala.

1 Lipsa de apreciere si afectiune

Robert Weiss spune ca multe femei au asteptari nerealiste de la o relatie pe termen lung cu un barbat, avand pretentia sa fie coplesite de afectiune si complimente la fel de mult ca la inceput, chiar si dupa 10 ani de relatie. Atunci cand partenerul nu le mai satisface nevoile marunte, femeile se cred indreptatie sa caute alinare in bratele altcuiva.

2 Plictiseala si singuratatea

O alta motivatie feminina pentru adulter este plafonarea personala, mai ales daca femeia care insala a renuntat la cariera pentru a se dedica exclusiv vietii domestice. Prin urmare, umplerea golului resimtit este realizata de multe ori printr-o aventura romantica, in special daca partenerul lipseste perioade indelungate de acasa.

3 Nevoia de atentie

O femeie care se simte ignorata de partenerul de viata si incepe simta un dezinteres din partea acestuia din punct de vedere erotic cauta reconfirmarea feminitatii si a farmecelor proprii intr-o relatie noua, in care se simte din nou dorita sexual.

4 Nevoia de intimitate

Mai mult decat barbatii, femeile simt nevoia unei conexiuni apropiate cu sexul opus, de regula prin mangaieri, saruturi, mici atentii romantice si o comunicare intima perfecta. Cand nu se bucura de acest lucru in cuplu, primul barbat care profita de aceasta vulnerabilitate poate deveni imediat amantul-erou.

5 Tulburarile emotionale

Traumele timpurii din copilarie, abuzul sexual si alte dezamagiri puternice pe plan personal pot cauza tulburari emotionale, care sa conduca o femeie la infidelitate. Instabilitatea nascuta pe acest fond este o cauza frecventa a inselatului compulsiv, in special in randul femeilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului