Dragoste

#dragoste #relatie #despartire

De ce gresim in dragoste?

Dragostea este cel mai complicat sentiment, insa multe din greselile pe care le facem din dragoste ar putea avea o cauza comuna.

Deborah Dunn, terapist specializat in tratamentul de cuplu si familial, crede ca a gasit sursa tuturor problemelor sentimentale ale femeilor.

Dunn sustine ca femeile isi pierd uneori ratiunea atunci cand iau decizii despre barbati. La acest lucru contribuie dependenta din ce in ce mai evidenta a femeilor de dragoste.

Dupa mii de ani in care femeilor li s-a spus ca intreaga lor valoare depinde de barbatul cu care se casatoresc, este greu pentru femeia moderna sa accepte ca lipsa unei relatii stabile nu este o invalidare a valorii personale.

Cea mai mare cauza a greselilor romantice ale femeilor, provine din povestile si modelele impuse de societate, spune Dunn.

Specialista crede ca cele mai multe femei incep o relatie cu asteptari nefondate. Asa cum barbatii au devenit consumatori din ce in ce mai avizi de materiale pornografice, la fel si femeile risca o dependenta de dragoste, de euforia sentimentelor romantice.

Dunn crede ca, desi dragostea si starea de bine asociata ei sunt cautate de toata lumea, ele nu pot fi scopul primar al unei relatii pe termen lung.

Atunci cand cauti stabilitate, companie si un camin cald, fiorul dragostei ti-ar putea sta in cale.

 

Nu mai cauta dragostea din povesti

 

Mitul printului care isi va gasi printesa si cei doi vor trai fericiti pana la adanci batraneti este una dintre cauzele cele mai frecvente ale nefericirii femeilor cu probleme in viata sentimentala.

Femeile care cauta un print care sa le puna regatul la picioare sau un barbat care sa le vindece toate ranile emotionale din relatiile anterioare se asteapta la prea mult si nu pot evita dezamagirea in dragoste.

In viziunea specialistei, Alba ca Zapada este femeia care asteapta venirea barbatului ideal. In loc sa lucreze singura la viata proprie, ea asteapta ca barbatul sa ii ofere totul si sa ii satisfaca cele mai mici nevoi.

"Puterea dragostei poate transforma un barbat" este un alt mit atacat de specialista. Atunci cand femeile confunda puterea sexuala, de a atrage un barbat, cu puterea personala, care poate retine atentia unui barbat, ele gresesc fundamental. Odata ce barbatul a fost atras, ea poate avea probleme in a-l pastra si ramane din nou singura si macinata de dileme.

In mod biologic, femeile sunt mai inzestrate decat barbatii cu calitatile specifice de ingrijire si afectiune. In timp ce barbatii cauta mai multe partenere, femeile sunt predispuse la monogamie , spune Dunn.

Despartirea de un barbat nepotrivit poate fi amanata pentru ca, in fond, instinctul iti spune sa-l pastrezi. Mai mult, femeile sunt speriate mai mult decat barbatii de absenta unui partener, dupa mii de ani in care rolul asumat de barbati a fost ingrijirea familiei, iar femeile si-au obtinut valoarea doar alaturi de un sot.

 

Ia o pauza

 

Solutia propusa de Deborah Dunn pentru a depasi aceste mentalitati si complexe este o pauza in procesul de cautare a barbatului perfect. Sentimentele neplacute cauzate de o despartire dispar in aparenta atunci cand te indragostesti din nou.

Atunci cand folosesti un barbat pentru a-ti alina suferinta provocata de ultimul barbat din viata ta, fugi de problemele si nu poti evolua.

Despartirea dupa o relatie serioasa necesita un timp de vindecare de pana la un an, timp in care fiecare dintre cei doi trebuie sa isi rezolve conflictele interioare cauzate de motivele despartirii.

Luand o pauza de la dragoste, iti dai ragaz sa iti imbunatatesti respectul de sine si sa iti faci ordine in viata. Starea euforica de la inceputul unei relatii, considerata un adevarat drog de multi psihologi, nu trebuie folosita ca mecanism de evitare al altor probleme.

Sfatul cel mai important al terapeutei se refera la nevoia femeii de a-si infrunta responsabilitatile si de a-si rezolva problemele inainte de a incepe o relatie noua. Dragostea dureaza pana la adanci batraneti doar atunci cand gasesti un barbat care iti imparte aceleasi valori si dorinte, nu un cavaler pe cal alb.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare