Dragoste

#siteuri dating #dating #dating online #sentimente.ro

Datingul online, o modalitate tot mai sigura de a-ti intalni jumatatea

In urma cu cativa ani datingul online era doar pentru cei mai curajosi dintre internauti, insa astazi digitalizarea, dar si timpul liber tot mai limitat, a schimbat complet abordarea fiecaruia cu privire la intalnirile online si la perspectiva de a-si intalni un partener sau o partenera in acest mediu virtual, in care petrecem din ce in ce mai mult timp.

O arata cifrele, conform carora in zilele noastre o relatie din trei ia nastere pe internet, iar o serie de studii au aratat ca peste 25% dintre cei care ajung sa se casatoreasca s-au cunoscut online. De asemenea, bazele multor relatii serioase se pun tot prin intermediul socializarii online.

In cazul in care te numeri printre cei care doresc sa isi gaseasca jumatatea tine cont atat de povestile de succes ale celor care s-au cunoscut online si traiesc povesti de dragoste frumoase, dar si de recomandarile cunoscutilor care au testat deja piata intalnirilor online si nu in ultimul rand asculta incurajarile prietenilor care vor sa te stie alaturi de cel sau cea care iti va aduce fericirea.

Cat de sigur este datingul online

„Sunt Iolanda, am 29 de ani si sunt interesata de casatorie“ sunt cateva cuvinte care te intampina pe profilul unei utilizatoare de pe un site de matrimoniale, alaturi de poza sa in care zambeste cald. „Mihai, 1.90, din Bucuresti, sunt interesat de o relatie serioasa“ scrie in dreptul unui alt profil. Primul impuls pe care l-ar avea cineva, atunci cand vede o figura simpatica si cateva calitati enumerate alaturi, este sa priveasca sceptic profilul care tocmai i-a aparut pe ecran.

Cei care sunt incepatori in lumea intalnirilor online sau cei care n-au mai intrat de mult timp pe astfel de site-uri ar trebui sa stie ca, datorita tehnologiei avansate de astazi, functionalitatile unei asemenea platforme sunt din ce in ce mai evoluate, de la filtre, alerte, mecanisme de siguranta, care fac ca atat informatiile furnizate de utilizatori sa fie cat mai reale, dar impiedica si aparitia situatiilor neplacute, cum ar fi limbajul licentios sau profile false.

Pentru a fi in siguranta atunci cand apelezi la un site de dating, alege-l pe cel cu o reputatie buna si pe care eventual, ti l-au mai recomandat si alte persoane.

„Pentru a veni in intampinarea utilizatorilor nostri, trimitem e-mailuri periodic cu sugestii vizavi de semnele care ar trebui sa-i puna pe ganduri. Exista un ghid si pe site, la care pot apela cu incredere,fiind in permanenta revizuit si actualizat. in plus, incurajam raportarea oricarei forma de abuz – de la limbaj licentios pana la tentative de frauda sau propuneri care nu au legatura cu prezenta pe un site de dating. Astfel, gradul de incredere a crescut din 2017 pana astazi cu 20%, la fel si numarul celor care aleg sa se intalneasca in offline cu persoane intalnite pe site“, a declarat Flori Dragomir, vicepresedinte si co-fondator Sentimente.ro.

Conform unui studiu realizat de sentimente.ro, doar 8% dintre utilizatori recunosc ca au mintit atunci cand si-au completat profilul de pe un site de intalniri, si doar in legatura cu lucruri care, considera ei, nu sunt esentiale, dar care ii fac sa aiba mai multa incredere in ei.

Cum ajungi sa te intalnesti in offline cu o persoana cunoscuta pe un site de dating

85% dintre cei care utilizeaza un site de dating isi doresc sa iasa la o intalnire online cu persoana cunoscuta online. Pentru ca acest lucru sa se intample, sunt cateva etape pe care fiecare dintre cei care isi cauta jumatatea in spatiul virtual ar trebui sa le parcurga.

In primul rand, ai rabdare! Nu ii cere persoanei pe care abia ai cunoscut-o sa va si intalniti a doua zi. Incearca sa afli cat mai multe de la cel sau cea care ti-a atras atentia si gandeste-te bine daca poate fi un partener de viata asa cum iti doresti. Afla care ii sunt pasiunile, descopera lucrurile pe care le aveti in comun si inarmeaza-te cu rabdare inainte de a-i cere sa va intalniti offline.

Cand simti ca a venit momentul sa va cunoasteti si in viata reala, alege pentru intalnire un loc public, pentru siguranta si confortul fiecaruia.

Daca ai parcus cu rabdare toti pasii, inseamna ca ai ajuns sa te intalnesti cu persoana potrivita alaturi de care poti trai o frumoasa poveste de dragoste, care, asa cum arata inclusiv statisticile, are toate sansele sa se transforme intr-o casatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii