Dragoste

# intalnire romantica #matrimoniale #dating online #dating

Datingul online face si desface relatii

Un nou studiu arata ca datingul online ajuta oamenii sa aiba o relatie, dar contribuie si la ruperea lor. Pe internet este usor sa cunosti oameni din diverse parti ale lumii, iar cei mai norocosi incep o noua relatie amoroasa. Internetul este, insa si o modalitate simpla de a insela partenerul oficial.
 

Datingul online: face si desface relatii


Jumatate dintre americanii adulti afirma ca stiu pe cineva care si-a gasit un partener pe internet, arata un sondaj recent. Totodata, internetul reprezinta si o cale de a insela si de a minti, ceea ce duce la sfarsitul altor relatii.

Sondajul a fost publicat in februarie si a fost realizat pe 1000 de persoane de catre Euro RSCG Worldwide. 1 din 5 persoane a recunoscut ca a avut o relatie romantica sau sexuala care a debutat pe internet. 49% dintre repondenti au spus ca stiu pe cineva care a avut o astfel de relatie online.

O treime dintre repondenti afirma ca stiu pe cineva a carei relatii s-a terminat din cauza comportamentului pe internet. Doua treimi afirma ca o comunicare online cu tenta sexuala, cu o alta persoana decat partenerul de viata, inseamna sa inseli.

Pe vremuri, oamenii se rezumau sa comunice cu strainii in diverse chat-uri, fara sa se intalneasca si fata in fata vreodata. "Ceea ce faceau oamenii pe internet ramanea pe internet pentru majoritatea. Acum, cele doua lumi ale noastre s-au amestecat si oamenii intalniti online sau comportamentul nostru pe retelele de socializare ne afecteaza acasa si la serviciu, in bine sau rau" a afirmat Norm Yustin, presedinte Europ RSCG Chicago Group.
 

Profile mincinoase pe site-urile de dating online


Unul dintre riscurile majore ale site-urilor de dating online il reprezinta informatiile false pe care oamenii le dau despre ei insisi. In multe profile online, oamenii se prezinta ca fiind mai tineri, mai slabi, mai frumosi etc.

Intr-un studiu a doua universitati, profesorii de comunicare au studiat 78 de profile de pe site-uri de dating. S-a constatat in urma cercetarii ca 80% dintre profile contineau informatii care, intr-un fel sau altul, erau departe de realitate. Astfel, s-a demonstrat ca deceptia este un risc major al datingului online.

Exista anumite tipare de comportament care te ajuta sa-ti dai seama daca cineva modifica realitatea in profilul pe care si-l creeaza. Astfel, s-a constatat ca persoanele care mint nu folosesc pronumele la persoana I "eu" pentru a se distanta de minciunile lor. Un alt semn suspect este frecventa negatiilor de tipul "nu este plictisitor" in loc de "imi place". Portretul pe care si-l fac mincinosii este, in general, mai scurt. "Cu cat scriu mai putin, cu atat mai putine neadevaruri trebuie sa-si aminteasca si sa spuna mai tarziu" explica Catalina Toma de la Universitatea Wisconsin-Madison.

Minciuni frecvente sunt intalnite in cazul informatiilor despre greutate, inaltime si varsta. Femeile se prezinta cu 3.9 kg mai slabe si barbatii cu 0.7 kg. Jumatate dintre repondenti au mintit despre inaltime si 1 din 5 in privinta varstei reale.

Sursa foto : mrsguided.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare