Dragoste

#apreciere partener #realtii fericite #secret relatii fericite #relatii armonioase

Cuvantul banal care sta la baza relatiilor fericite

Un simplu “multumesc” poate fi cea mai buna modalitate de a avea o casnicie fericita, potrivit unui studiu citat de Independent.

 

O echipa de cercetatori de la Universitatea Georgia au descoperit ca banalul “multumesc”, spus mai des, ar putea salva multe relatii cu probleme. Astfel, specialistii sustin ca acest cuvant ar trebuie rostit zilnic si sa multumim nu numai atunci cand este vorba despre lucruri foarte importante. Faptul ca iti arati aprecierea fata de celalalt nu face decat sa consolideze si mai mult relatia, favorizand o comunicare foarte buna intre cei doi iubiti.

“Cel mai important lucru pe care l-am remarcat a fost acela ca atunci cand un cuplu se afla intr-un conflict, efectul pe care-l produce un simplu “multumesc” si faptul ca ii arati apreciere partenerului poate sa contracareze toate undele negative care aplanau asupra relatiei”, explica Ted Futris, co-autorul acestui studiu.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare