Dragoste

#despartire #sinucidere #amenintari #sfarsit relatie

Cum te desparti de o persoana care te ameninta cu sinuciderea

Sunt momente intr-o relatie cand esti hotarat sa te desparti de persoana iubita, intrucat nimic nu pare sa mai functioneze intre voi. Nu este usor sa te desparti de o persoana, dar nici nu poti trai alaturi de ea, atat timp cat nu mai exista sentimente de dragoste. Ca si cum decizia de a pune punct relatiei nu este suficient de dificila, te poti lovi de un impediment major: amenintarea cu sinuciderea.

De teama sa nu te piarda, partenerul tau te poate ameninta ca se sinucide, in speranta ca aceasta decizie radicala te va face sa te razgandesti. Daca si tu esti pus intr-o astfel de situatie, urmatoarele sfaturi te-ar putea ajuta sa faci fata cu brio provocarii.


Nu ceda in fata santajului sentimental

Amenintarea cu sinuciderea nu este altceva decat un santaj sentimental, adica o manipulare emotionala, prin care partenerul de cuplu incearca sa te oblige sa faci asa cum vrea el, intrucat asa considera ca este bine. De ce nu ar trebui sa cedezi in fata amenintarii cu sinuciderea?

Deoarece nu este sanatos nici pentru tine, nici pentru partenerul tau. Sunt foarte mici sansele de a putea fi fericit alaturi de o persoana care nu-ti mai trezeste sentimente. La randul tau, nu ii poti oferi persoanei de langa tine iubirea pe care o doreste si astfel ramaneti amandoi intr-o relatie dominata de compromis.


Pastreaza-ti cumpartul

Orice amenintare cu sinuciderea poate fi socanta, tocmai de aceea este bine sa-ti pastrezi cumpatul si sa nu fortezi lucrurile. Indicat ar fi sa iti linistesti partenerul, dupa care sa ii explici motivele pentru care vrei sa te desparti de el, astfel incat sa le inteleaga. Nu-i cere sa accepte decizia ta pe moment. Lasa-i un ragaz, pentru a avea timp sa analizeze situatia.


Cat de serioasa este amenintarea?

Partenerul tau a avut si in trecut porniri sinucigase pe care a incercat sa le puna in practica? Atunci este posibil ca amenintarea cu sinuciderea din cauza despartirii sa fie una serioasa. Ajutorul unui specialist este foarte indicat in acest caz.

In cazul in care partenerul tau nu te-a mai amenintat niciodata cu sinuciderea si nici nu este o persoana care sufera de depresie sau anxietate, este posibil ca amenintarea sa fie spusa din disperare, ca urmare a vestii surprinzatoare pe care i-ai dat-o.

Oricare ar fi situatia, incearca sa nu-ti lasi partenerul singur dupa ce te-a amenintat ca se sinucide daca te desparti de el.

Sursa foto: spotonlists.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare