Dragoste

#bani #cumparaturi #relatie #cuplu #cearta #discutii #cheltuieli

Cum sa vorbesti despre bani intr-o relatie

Daca esti implicat intr-o relatie stabila , ar trebui sa ai libertatea de a vorbi despre orice. Psihologii au ajuns insa la concluzia ca subiectul banilor este printre ultimele teme abordate de cupluri. Se estimeaza ca aproximativ 90% din divorturi au la baza neintelegerile legate de partea financiara. Discutiile despre bani pot fi neplacute si stanjenitoare, insa vitale atunci cand vine vorba despre armonia in doi.

 

Pasul 1. Gaseste momentul potrivit

Nu astepta sa deschizi o astfel de discutie in momentul in care tu si partenerul va confruntati cu probleme financiare. Important este sa reusiti sa purtati o discutie calma si rationala.

Daca va aflati deja pe marginea unei prapastii, nu veti reusi sa fiti la fel de lucizi pentru gasirea unei solutii. Anticipeaza momentul potrivit in care sa mentionezi acest subiect.

Pasul 2. Spune-ti sincer punctul de vedere

Arata-i partenerului ceea ce crezi cu adevarat despre acest subiect, care sunt impresiile si parerile tale, pentru a avea o discutie cat mai sincera.

Daca relatia voastra este prioritatea numarul unu, atunci cu siguranta veti gasi solutii convenabile pentru amandoi. Impartaseste-ti sentimentele, experientele si asteptarile tale in legatura cu relatia voastra si cu subiectul administrarii banilor.

Pasul 3. Tine o evidenta a cheltuielilor tale

Pentru a avea o idee clara a datoriilor pe care trebuie sa le achitati, atat cele care tin de amandoi, cat si cele individuale, incearca sa tii o evidenta sau sa ii explici partenerului care sunt cheltuielile pe care le efectuai de obicei. O evidenta de genul acesta va va ajuta sa va faceti un plan realist in legatura cu administrarea bugetului.

Pasul 4. Propune un plan

Va aflati in mijlocul discutiilor si incercati sa gasiti solutii pentru a va administra banii. Propune un plan de administrare a tuturor cheltuielilor. Stabiliti care sunt telurile voastre comune, cum le puteti atinge, care sunt chetuielile tale de la care nu te poti abate. Arata-te dispus sa gasesti solutii, dar sa faci si compromisuri.

Pasul 5. Fii flexibil

Daca el/ea are o idee pentru a face o investitie, nu spune "nu" inainte de a auzi toate explicatiile. Arata-te dispus sa gasesti solutii de compromis si nu te incapatana. Tine minte faptul ca voi doi nu discutati despre bani in general, ci despre banii pe care ii puneti impreuna, laolalta. Asadar, amandoi va aduceti contributia, amandoi trebuie sa cadeti de acord asupra cheltuielilor sau investitiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare