Dragoste

#cuplu #relatii #suferinta #iubire #dragoste #barbati #masculin #deceptie #sentimente #emotii

Cum sa treci peste o despartire - Ghid masculin

Oare a trecut peste? M-a uitat sau mai sufera? Cum face fata despartirii? Mai mult ca sigur ca nici nu-si mai aminteste de mine.

Acestea sunt genul de intrebari ramase fara raspuns pe care multe femei si le pun atunci cand vine vorba de o despartire. Ca ele sufera o stiu, atat ele cat si prietenele lor, vecinele de la bloc si chiar vanzatorul de la aprozar satul sa le tot auda plangandu-se.  Dar care e pozitia lui? A barbatului care tocmai a trecut printr-o despartire.

Aici posibilitatile pot fi variate, insa in niciun caz atat de complexe ca in situatia unei femei. Se stie deja ca ei nu sunt capabili de atatea emotii. De fapt,  sunt capabili de emotii dar cei mai multi barbati nu sunt capabili sa le impartaseasca decat poate doar cand se afla sub influenta alcoolului. In restul situatiilor se multumesc  doar sa le reprime si nimic mai mult. 

 

Totusi, care sunt etapele prin care trece un barbat dupa despartire?

 

In prima rand, trebuie sa stabilim clar profunzimea relatiei respective. Daca este vorba de o relatie de scurta durata fara implicatii majore, atunci timpul alocat suferintei de dupa, in ceea ce-l priveste pe barbat, este egal cu 0. Exista posibilitatea ca, in cazul in care ea a pus punct relatiei, sa sufere si el putin insa nu de dor, cum s-ar crede, ci de frustrare ca si-a zgariat orgoliul. Ii trece insa repede dupa o iesire in patru cu baietii, o sticla de bere si un meci de fotbal.

 

Daca relatia a fost una profunda,  sunt doua posibilitati:

 

Barbatii mai emotivi din fire vor intra in depresii din care cu greu vor mai fi scosi. Vor suferi, se vor inchide in ei si vor incepe probabil sa urasca femeile. Isi vor jura ca nu se vor mai lasa niciodata prinsi in mrejele unei exponate a sexului feminin, considerand ca oricum „sunt toate o apa si-un pamant” si vor ramane blocati.  Se vor gasi intr-o stare totala de confuzie emotionala din care vor mai iesi doar atunci cand fosta le va mai arunca o farama de atentie. Binenteles ca dupa ce se vor lasa ispiti din nou de aceeasi care le-a sfaramat sufletul cu ceva timp in urma,  isi vor face mustrari de constiinta si vor suferi din nou, ajungand la aceeasi concluzie cum ca femeile sunt toate la fel.

Pentru un barbat aflat in aceasta situatie, ar exista totusi o solutie de a iesi din perpetua stare de depresie in care se gaseste: sa intalneasca o femeie suficient de rabdatoare incat sa-i perforeze putin cate putin scutul de protectie cu care si-au invelit el sufletelul adanc ranit. Daca o va gasi insa, fata respectiva va avea mult de tras. Masculul in cauza nu-i va lasa nicio portita deschisa,  fiindu-i frica sa-si mai puna inca o data sufletul pe tava, ca atare ca aceasta se va lovi constant de stanci. Insa, daca este destul de tenace si rabdatoare s-ar putea sa aibe oaresce sanse si toata aceasta intamplare sa termine cu un frumos „ happy-end ” pentru amandoi.

Ce se intampla insa cu barbatii mai duri de fel? Ei bine, acestia vor fi manati de un singur cuvant NEGARE . Cuvant care de altfel ii va ajuta sa-si vindece ranile. Acestia vor suferi in adancul lor poate chiar mai mult decat barbatii emotivi, orgoliul lor fiind mai mare. Dar lucrul acesta nu se va vedea, ei prefereand sa-si reprime suferinta si sa se inraiasca in schimb. Nu vor nega despartirea, ci doar faptul ca aceasta ar fi putut sa produca vreo dauna  cat de mica echilibrului lor emotional. Prea orgoliosi din fire, nu vor accepta suferinta ca pe o faza necesara despartiri . Pur si simplu se vor gandi ca nici n-a existat.

Chiar daca aceasta etapa de negare le va afecta viata sentimentala pe timp indelungat, relatiile pe care le vor mai avea fiind grav avariate, ei nu vor constientiza lucrul acesta.

Astfel, daca ai un prieten, frate, cunostiinta, care a trecut printr-o faza asemanatoare, incearca sa-i intelegi starile confuze. Fii aproape de el si explica-i ca negarea nu este o solutie ci doar o amagire si o amanare a inevitabilului.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Sursa foto : www.wcma.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare