Dragoste

#prejudecati #cuplu #relatie #diferenta de varsta

Cum sa treci peste diferenta de varsta dintr-o relatie

Diferenta de varsta poate deveni o problema intr-o relatie. Societatea lanseaza concluzii gen: daca ea e mai tanara, inseamna ca e materialista, iar el este un Don Juan. Nici viceversa nu suna prea bine: el devine intretinutul, ea, aventuriera care vrea sa mai guste tineretea. O relatie de acest gen devine astfel o provocare. Iata cativa pasi prin care poti trece cu brio peste prejudecati .

 

1 Gasiti interese comune

 

Faptul ca impartiti pasiuni comune va va apropia si mai mult si va va face sa treceti mai usor peste prejudecatile oamenilor referitoare la diferenta de varsta dintre voi doi. Bucurati-va de filmele voastre preferate, mancaruri deosebite sau destinatii de calatorie potrivite amandurora. Toate aceste lucruri in comun va pot ajuta si atunci cand diferenta de varsta se va face simtita in cadrul cuplului.

 

2 Incercati lucruri noi

 

Daca ati gasit pasiuni lucruri care va sunt placute, este momentul sa va improspatati relatia incercand si lucruri noi. Nu mergeti neaparat la sigur, alegand activitati care va sunt familiare. Explorati un nou domeniu impreuna, chiar daca nu sunteti siguri ca va va face placere. Faptul ca veti fi impreuna pe un teritoriu necunoscut va poate apropia si mai mult.

 

3 Comunicati

 

Este normal sa nu fii sigur de relatia in care esti implicat, in momentul in care intre tine si partener exista o diferenta de varsta destul de mare, iar cei din jur nu privesc cu ochi buni acest lucru.

Cel mai bine ar fi sa discuti cu partenerul tau despre toate indoielile tale. Nu iti ascunde temerile si incercati sa treceti prin greutatile intalnite impreuna. Daca vor aparea mai tarziu probleme din cauza lipsei de comunicare, diferenta de varsta va va determina sa plasati toata vina pe acest amanunt.

 

4 Cauta sprijin

 

Ar fi indicat sa gasiti persoane care va sprijina in deciziile luate. De exemplu, incercati sa va cunoasteti prietenii si sa le explicati acestora decizia voastra de a fi impreuna. De asemenea, discutati cu parintii vostri. Nu indepartati persoanele care intr-adevar conteaza pentru voi.

Faceti cunoscuta relatia voastra in timp util. Chiar daca este posibil ca la inceput sa fie reticenti, pana la urma va vor accepta deciziile. Faptul ca ai decis sa le ascunzi adevarul ii va dezamagi, iar increderea se castiga mai greu.

 

5 Ignora comentariile rautacioase

 

Daca relatia dintre voi doi este intr-adevar puternica si va iubiti, atunci poti ignora mai usor comentariile rautacioase ale celor din jur. Orice ai face, intotdeauna vor fi pareri pro si contra. Concentreaza-te mai bine in a te intelege bine cu familia si prietenii tai . Nu poti convinge pe toata lumea ca stii ce faci si ca te simti bine cu deciziile pe care le-ai luat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii