Dragoste

# cum treci peste #despartire #cum treci peste o relatie # cum treci peste despartire #cum treci peste o despartire

Cum sa treci mai repede peste o despartire

O relatie care se incheie poate ajunge sa dea peste cap tot universul aceluia dintre parteneri care nu si-ar fi imaginat vreodata ca povestea de iubire se poate incheia. In timp ce unele persoane reusesc rapid sa isi regaseasca echilibrul interior pentru a merge mai departe, altele se cufunda in tristete si refuza sa mai depaseasca momentul. Psihologii au pentru acestia din urma cateva recomandari, care sunt utile pentru a trece cat mai repede si fara traume peste despartirea de partener.

Recladeste-ti increderea in tine

Atunci cand partenerul este cel care a venit cu decizia de a va desparti, este un lucru normal sa incepi sa te intrebi unde ai gresit, ce iti lipseste, care sunt calitatile fizice pe care nu le ai si asa mai departe, pe scurt increderea de sine si orgoliul tau sunt grav afectate. Psihologii ii sfatuiesc pe toti cei care trec printr-o despartire sa inceteze din primul moment sa isi planga de mila si sa inceapa sa isi constientizeze propria valoare si calitatile pe care le au. Poti face chiar si o lista cu toate atuurile pe care stii ca le ai si pe care oricine le-ar aprecia la tine.

Mergi in trei locuri noi

Doar ce te-ai despartit de persoana iubita? Atunci, ultimul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te inchizi in casa. O data pe saptamana, alege o cafenea sau un restaurant in care nu ai mai fost si invita un prieten sa mearga cu tine. Scopul este sa iesi din rutina obisnuita si sa nu mai frecventezi locurile in care ai iesit pana atunci cu fostul partener.

Priveste realist in trecut

Chiar daca nu iti face bine sa te agati de amintirile din trecut, imediat dupa despartire va fi destul de greu sa uiti tot ceea ce ati facut impreuna. Cu siguranta ati trait multe momente frumoase, insa de fiecare data cand le rememorezi, fa acest lucru privind realist la tot ce s-a intamplat pentru ca, in mod cert, iti vor reveni in memorie si momentele mai putin placute, clipele de tensiune sau chiar certurile pe care le-ati avut.

Fa o lista cu trasaturile negative

Fa o lista cu toate acele trasaturi negative, cu ceea ce nu iti placea la fostul partener, gandeste-te la fiecare reactie a sa care nu era pe placul tau si aminteste-ti de toate compromisurile pe care le-ai facut pentru ca relatia sa functioneze. Pastreaza aceasta lista la indemana pentru a o reciti de fiecare data cand ai tendinta sa te gandesti la cat de minunat parea totul.

Nu renunta la activitatile care iti plac

Poate nu mai vrei sa mergi la acea sala de sport la care ati mers pana acum impreuna si unde toata lumea va stia ca un cuplu frumos. Dar despartirea de partener nu inseamna si renuntarea la obiceiurile sanatoase pe care le aveati amandoi, atunci cand erati impreuna. Dupa o despartire, poate mai mult ca niciodata, este recomandat sa incerci experiente noi, sa cunosti persoane noi si sa continui sa faci toate acele activitati care iti sustin valorile personale.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului