Dragoste

#lauda #partener #munca

Cum sa-ti imbunatatesti viata sentimentala: lauda-i munca

Ceea ce spui in momentele cheie ale unei relatii poate determina fericirea uniunii dintre voi. Multi specialisti in relatii spun ca daca exprimi ceea ce trebuie intr-un moment greu al vietii de cuplu, cum ar fi pierderea unui job sau moartea cuiva drag, arati ca relatia dintre tine si partenerul tau este una puternica. Este adevarat, insa mai sunt si alte aspecte demne de luat in seama.

Cercetatorii care au studiat interactiunile in cuplu au ajuns la concluzia ca cele mai fericite perechi sunt acelea care raspund pozitiv la succesul partenerului lor.  Se pare ca acesta este cel mai puternic ingredient al satisfactiei curente si viitoare intr-o relatie.

 

De ce este atat de puternic?

 

Un feedback favorabil face mai mult decat sa flateze. Atunci cand ii dai un feedback pozitiv iubitului tau nu numai ca ii validezi realizarile, dar validezi si relatia dintre voi doi, aratand ca stii ce este important pentru el, cat si pentru tine.

In plus, vorbind cu iubitul tau despre reusitele lui, il faci sa retraiasca acele momente de satisfactie numai ca de data asta va raporta senzatia de bine si la tine.  Daca alegi sa taci , ii poti da de inteles ca esti fie invidioasa, amenintata sau pur si simplu dezinteresata de succesele lui profesionale. In timp, aceasta impresie ar putea duce la despartire.

 

Arata-i ca esti un bun psiholog

 

Ca are un nou job sau ca a fost promovat, acestea sunt victorii usor de identificat. Aplauda-l in schimb cand mentioneaza ca a primit un compliment de la seful saupentru un proiect terminat inainte de termen. In momentul acela te va aprecia cu adevarat si asta pentru isi va da seama ca esti atenta la detalii.

De asemenea, aprecieaza modul in care gestioneaza o situatie de criza. Conflictele interpersonale pot fi foarte stresante pentru barbati, ca atare, daca aude de la tine ca se descurca de minune in acest segment, va fi foarte recunoscator.

Iar pentru a face feedback-ul tau mai rezonant, nu te limita la un simplu „Felicitari!”, cere-i  mai multe detalii cum ar fi „Cum ai aflat?” sau repeta-i cat de mult a lucrat la lucrul respectiv cum ar fi „Se vede ca ai pus suflet in proiectul asta”.

O alta modalitate de feedback pozitiv este sa scoti in evidenta o trasatura speciala a lui care a jucat un rol important in reusita proiectului, cum ar fi de exemplu „Nu sunt surprinsa ca ti-a reusit, esti foarte tenace!”

 

Determina-l si pe el sa te laude

 

Meriti un feedback si tu. Daca partenerul tau nu este exuberant/expansiv in ceea ce priveste realizarile tale este posibil sa faca lucrul acesta pentru ca nu stie exact cat de important este pentru tine sprijinul lui. Ca atare, da-i un indiciu.

Cand ceva important ti se intampla, atrage-i atentia, cum ar fi de exemplu sa numeri zilele pana la marele eveniment. Sau spune pur si simplu „Ceva minunat s-a intamplat si vreau sa sarbatoresc alaturi de tine”.  Asa ii arati ca este un lucru important. Iar daca se intampla sa impartaseasca cu tine succesul, arata-i ca ai observat lucrul acesta. De exemplu, a doua zi lasa-i un post-it pe pat cu mesajul  „diseara vei primi o recompensa...in pat”. Astfel, ii arati ca il apreciezi pentru faptul ca s-a bucurat alaturi de tine pentru reusitele tale. Tine minte, daca ii spui atunci cand face ceva bine ca a facut cu adevarat un lucru bun, o va repeta pentru ca va stii ca-ti place.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului