Dragoste

#relate esuata #inceput relatie #relatie noua #relatii #dragoste #sentimente

Cum sa te indragostesti din nou dupa o despartire dureroasa

Orice sfarsit e, de fapt, un nou inceput. Cam asa ar trebui sa gandesti atunci cand treci printr-o despartire dureroasa sau un divort. Lumea nu se termina in acel moment si e posibil sa iubesti din nou. Totul e sa fii deschis, oricat de greu ti s-ar parea.

1. Reflecteaza la relatia incheiata

O despartire nu e usoara, dar uneori e necesara. Important e sa inveti ceva din ea. Reflecteaza la tot ce s-a intamplat intre voi si vezi ce iti doresti in viitor de la partenerul tau.

2. Delimiteaza-te de trecut

Daca ti-ai pus deja in ordine gandurile legat de relatia anterioara, gata! Uita de ea, elibereaza-te! Doar pentru ca relatia proaspat incheiata nu a mers asta nu inseamna ca si celelalte vor esua. Nu insista pe trecut, invata sa ierti si sa mergi mai departe.

3. Iubeste-te

In cazul in care fostul sau fosta se face vinovat pentru destramarea relatiei, atunci e posibil ca ego-ul tau sa fie inca ranit. Cel mai important lucru pentru a putea sa te reindragostesti este sa te iubesti pe tine mai intai de toate. Gandeste-te la acele lucruri minunate care iti fac placere si la obiectivele tale majore.

4. Porneste usor

E adevarat ca e nevoie de putin timp pentru a trece peste durerea unei relatii ratate, insa inima ta se va vindeca in cele din urma si vei dori sa iti gasesti din nou dragostea. Ia-o incet. Nu te arunca brusc intr-o noua relatie, ci bucura-te o vreme de compania amicilor tai, intalneste oameni noi si leaga prietenii.

5. Bucura-te de viata

Este important sa inveti sa te bucuri de viata ta unica si irepetabila. Din moment ce nu ai un partener, inseamna ca ai mai mult timp si libertate de a face ceea ce vrei. Acesta este momentul ideal sa faci acele lucruri pe care nu ai avut suficient timp sa le faci. Intalneste oameni care au aceleasi pasiuni cu tine si inconjoara-te de lucruri pozitive. Relatiile vin si pleaca, dar prietenii vor fi mereu langa tine.

6. Intelege ca dragostea e un risc

Nu construi ziduri in jurul tau. E adevarat ca orice relatie are un dram de risc, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ramai singur tot restul vietii. De aceea, iesi in intampinarea dragostei.

7. Incepe o noua relatie

Odata ce ai inceput o noua relatie, asigura-te ca ai dat-o uitarii pe cea veche. Nu iti compara noul partener cu fostul. Nu lasa ca emotiile trecute sa iti afecteze noua relatie. Si nici nu porni de la ideea ca si noul iubit te va insela, pentru ca vechiul a facut-o. Porneste cu incredere!

Sursa foto: koolnews.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare