Dragoste

#relatie #impacare #divort #cuplu

Cum sa te impaci cu sotia cand sunteti in prag de divort

O relatie lunga, incarcata de amintiri, obiecte si obiceiuri care iti aduc aminte de voi impreuna, se poate incheia intr-o despartire dureroasa. Asa ca, daca tu consideri ca nu este corect sa va despartiti si relatia mai merita o sansa, iata cateva metode de impacare cu sotia ca sa preveniti divortul.

Uneori, se poate ca intr-o relatie lunga si frumoasa sa se ajunga la „Gata, pana aici!”. Cu alte cuvinte, se poate ca o cearta mai aprinsa sau discutie la nervi, sa deschida o rana din trecut sau sa-i faca pe cei doi sa ajunga la concluzia ca sunt nepotriviti unul pentru celalalt.

Despartirea, de regula, este invocata de una dintre persoane. Sa presupunem ca e vorba de sotie. Ce ai de facut? Daca inca tii la ea si vrei sa o convingi sa mai dea relatiei o sansa, iata ce trebuie sa faci.

Metode de impacare cu sotia inainte sa devina fosta

Afla ce a suparat-o in primul rand

Daca nu stii de ce nu mai vrea sa fie cu tine, incearca sa afli. Discuta cu ea, comunicati deschis si arata-i ca esti dispus sa rezolvi, orice ar fi ceea ce ai gresit.

Nu exista despartiri fara motiv, prin urmare sigur s-a intamplat ceva, la un moment dat, de care nu ti-ai dat seama. Pentru ca sunt lucruri pe care tu, ca barbat, le observi mai greu. Asta este firea.

Poate fi ceva subtil, precum faptul ca nu i-ai acordat suficienta atentie sotiei tale, sau ca te-ai concentrat mai mult pe munca decat pe relatia cu ea. Poate ai facut sacrificii pentru alte cauze decat relatia voastra sau ai tinut minte detalii de munca sau despre fotbal, dar nu ai tinut minte ce ti-a spus ea.

Femeile comunica diferit. Trebuie sa inveti faptul ca, daca la un moment dat nu i-ai acordat atentie, chiar daca supararea i-a trecut, sotia ta tine minte momentul ani de zile.

Asa ca, daca nu iti este clar de ce sotia ta vrea sa se desparta, gandeste-te la toate momentele in care i-ai acordat mai putina atentie sau importanta, fara sa iti dai seama. Sau poate mai putine imbratisari decat avea nevoie.

Poate sunt lucruri mici pentru tine. Sau sunt lucruri pe care ti le-a mai spus dar nu le-ai constientizat. Ei bine, constientizeaza-le acum.

Evita pe cat posibil tensiunile si cearta

O alta metoda de impacare cu sotia este sa eviti orice posibila cearta cu ea. Sa nu te enervezi, sa nu ii vorbesti urat, sa nu ii raspunzi pe un ton ridicat. Sa fii mereu linistit si sa fii atent la orice iti reproseaza ea. Sa empatizezi cu ea si sa ii raspunzi cu afectiune si caldura, chiar daca a devenit rece cu tine.

Daca relatia voastra a fost plina de tensiune in ultima vreme si daca au fost putine zilele in care nu v-ati certat, atunci constientizeaza faptul ca si tu, ca barbat, ai pus paie pe foc si ai contribuit la supararea sotiei. Ceea ce inseamna ca relatia a fost compromisa de ceva timp.

Tot ce poti face in aceasta situatie e sa recunosti ca si tu ai gresit. Stiu ca ti-e mai greu sa crezi asta, ca barbat, pentru ca te-ai obisnuit sa fii stalpul familiei si parca nu-ti vine usor sa iti ceri iertare si sa o implori sa nu te paraseasca.

Totusi, arata-i ca esti sensibil, ca ai sentimente si ca regreti ceea ce s-a intamplat. Incearca sa stingi focul maniei de care v-ati inconjurat. Evita, pe cat posibil, cearta.

Daca iti ceri scuze intr-un mod placut, bland, recunosti daca ai gresit si ii spui sotiei ca de acum inainte va fi mai bine, este o metoda buna de impacare. Depinde doar de gravitatea situatiei si cat de dispusa este ea sa depasiti impasul.

Sa fie o problema de potenta?

Nu excludem faptul ca sexualitatea intr-o casnicie joaca un rol important. Si faptul ca, uneori, nu ai performat in pat poate fi interpretat de sotie ca nu mai esti atras de ea. Asta se intampla cand nu este o comunicare buna in relatie.

Ar trebui sa discutati deschis si despre asta si sa stie exact ce probleme intampini, mai ales daca e vorba de emotii sau ganduri care iti reduc potenta. De aceea, ai variante pe care le poti incerca sa revigorezi viata sexuala din cuplu si, mai ales, sa-ti imbunatatesti performantele. Intereseaza-te care sunt cele mai bune pastile pentru potenta si incearca un tratament care sigur te va ajuta.

Daca deja v-ati separat, arata-i ca esti puternic

Daca si-a luat lucrurile si a plecat sau tu ai facut asta, inseamna ca relatia mai atarna doar de un act. Poate fi actul de casatorie care „asteapta” sa fie desfacut de catre avocati, dar poate fi si actul de a-i arata ca esti barbat puternic si poti sa iti vezi mai departe de viata.

Uneori, asta e o metoda mai eficienta de a-ti readuce partenera, fata de apeluri si mesaje disperate de dor. Asteapta suficient cat sa ii fie ei dor de tine, si sa te contacteze.

Atunci cand o femeie iti transmite chiar si cel mai mic dram de speranta cum ca si-ar dori sa se impace, e un scanteie care poate reaprinde flacara ce odata a fost intre voi.

Asa functioneaza lucrurile cand vine vorba de metode de impacare cu sotia. Sper sa te ajute si sa va salvati astfel relatia, traind fericiti pana la adanci batraneti.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului