Dragoste

#gelozie #relatii #dragoste #iubire #indicii #posesiv

Cum sa recunosti un barbat posesiv

Un tip gelos si posesiv iti poate face viata un calvar si tinzi adeseori sa te feresti de el, nedorind sa te implici intr-o relatie serioasa . De multe ori insa, comportamentul unui barbat gelos poate fi inselator si risti sa nu-ti dai seama cum e el de fapt.

Exista insa o serie de semne prin care poti descoperi de la primele intalniri daca proaspatul tau iubit se incadreaza in profilul posesivului. Inainte de a decide ca el este barbatul visurilor tale, urmareste mai degraba comportamentul lui si asigura-te ca visul tau nu se va transforma mai tarziu intr-un cosmar.

Iata cum poti face acest lucru:


1 Iti critica stilul vestimentar


Tu esti o persoana nonconformista, iti place sa fii atragatoare, iar stilul tau sexy nu este deloc apreciat de noul iubit. Iti reproseaza ca ai fusta prea scurta sau decolteul prea adanc, desi lucrurile nu sunt chiar asa? Iata un prim semn de posesivitate . Acum, ca esti a lui nu suporta sa mai atragi alte priviri si mai ales, nu suporta gandul ca altii sa iti admire frumusetea. Daca ar fi dupa el, ar trebui sa imbraci doar haine monahale atunci cand iesi din casa.


2 Te suna foarte des sa te intrebe unde esti si ce faci


Este placut sa stii ca iubitului tau i se face dor de tine atunci cand nu sunteti impreuna si ca se intereseaza de starea ta de spirit. Insa, daca te suna la fiecare zece minute desi i-ai spus ca esti intr-o sedinta importanta, este cazul sa incepi sa-ti pui intrebari. Probabil nu are incredere in tine si ii este frica sa nu-l inseli, iar aceasta neincredere total nefondata nu va aduce niciun beneficiu relatiei voastre.


3 Incearca sa te convinga sa ii dai parolele de email si telefon


Inca din primele voastre discutii a incercat sa te convinga de faptul ca intre voi nu trebuie sa existe secrete. Un lucru excelent pana la un anumit punct. Este normal sa va discutati problemele si sa nu va mintiti, insa fiecare om are dreptul la intimitate. Daca iti cere sa ii dai parolele de la mail, messenger sau telefon, este clar ca vrea sa patrunda in intimitatea ta, lucru total nepermis intr-o relatie bazata pe incredere.


4 Incearca sa te desparta de prietenii tai


De fiecare data cand il anunti ca vrei sa iesi cu prietenii sau cu prietenele tale iti spune ca el are deja alte planuri pentru voi, dar mai ales incearca sa te convinga ca ei nu sunt cele mai indicate persoane alaturi de care sa iti petreci timpul liber. Iti vorbeste foarte des despre defectele prietenilor tai si incearca sa te convinga ca numai petrecand timpul alaturi de el vei fi fericita. Un astfel de comportament este unul tipic pentru un barbat posesiv si foarte gelos.
 

5 Face planuri pentru voi doi, insa pe tine nu te intreaba nimic


Bineinteles ca un weekend la munte , o cina romantica sau o petrecere in cinstea ta sunt surprizele ideale pentru a mentine aprinsa flacara pasiunii intr-o relatie..Insa, atunci cand iubitul tau te anunta cu doar o seara inainte de faptul ca veti pleca la parintii lui sau iti spune deja unde veti petrece sarbatorile de iarna de anul viitor, este semn ca vrea sa iti controleze viata. Incearca sa iti faci cat mai repede planuri care sa nu-l includa si pe el.


6 Ar vrea sa renunti la serviciu si sa stai numai acasa


Se amuza pe seama faptului ca tu castigi mult mai putin decat el si iti sugereaza ca ar fi mai bine daca ai sta acasa si l-ai lasa pe el sa te intretina. De fapt, acesta nu este un gest de iubire, ci unul de posesivitate. Vrea sa fie doar el cel care iti controleza si iti ordoneaza timpul.


7 Ii place sa controleze totul


Iti spune ca te iubeste, ca-i place cum gandesti, ca te admira pentru faptul ca esti o femeie desteapta si frumoasa, insa atunci cand mergeti la un restaurant el comanda si pentru tine fara sa te intrebe inainte ce ai dori, te obliga sa porti anumite haine, iti spune cum sa te tunzi sau cum sa te machezi… Si acesta este doar inceputul. Ai mare grija caci in timp, aceste reactii de control absolut se vor agrava si incetul cu incetul, iubitul tau va ajunge sa iti controleze viata.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare