Dragoste

#despartire #prietenie #relatie #fost iubit

Cum sa-l uiti pe fostul iubit

Despartirea poate fi foarte dificila, mai ales cand decizia a fost unilaterala si nu ti-a apartinut. Afla ce trebuie sa faci ca sa-l uiti pe fostul iubit si sa termini mai repede cu suferinta.

Dupa ce o relatie se destrama, cel putin unul dintre parteneri se mai gandeste la celalalt cu regret. Atunci cand nu depasesti insa momentul, e timpul sa iei masuri pentru a te proteja si pentru a-ti continua viata.

Afla ce poti sa faci ca sa-l uiti pe fostul iubit.
 

Scoate-l complet din viata ta


Primul pas este eliminarea oricarei amintiri. Sterge mesajele si email-urile de la el si scoate-l din lista de prieteni de pe retelele de socializare.

Chiar daca regreta despartirea si spune ca vrea sa ramaneti prieteni, de cele mai multe ori prietenia este imposibila, cel putin in primele luni dupa o despartire.

Strange din casa toata lucrurile care iti aduc aminte de fostul iubit si depoziteaza-le intr-o cutie in fundul debaralei. Vei putea hotari mai tarziu ce arunci si ce pastrezi.
 

Nu-l demoniza


Chiar daca te-a ranit, atunci cand incerci sa-l arunci intr-o lumina proasta pentru a scapa mai repede de sentimentele nedorite obtii adesea efectul contrar.

Indiferent de detaliile despartirii, atunci cand incerci sa transformi rapid afectiunea in aversiune sau chiar in ura, obtii un amestec de sentimente care te va face sa te gandesti si mai mult la el pe termen lung.

Sentimentele negative amestecate cu afectiunea vor duce la confuzie, vinovatie si te vor rani si mai mult.

Incearca sa privesti situatia obiectiv si sa admiti si greselile pe care le-ai facut tu in relatie, pentru a putea cauta o noua relatie cu mai multa intelepciune.
 

Evalueaza-ti din nou prioritatile


Odata cu despatirea neasteptata, in afara de orgoliul tau sufera si respectul de sine. Nu conteaza a cui a fost vina, conteaza ca tu sa nu privesti evenimentele ca pe un esec personal.

Putina autoanaliza nu strica niciodata, dar este absolut necesara dupa o despartire. Concetreaza-te asupra ta si analizeaza-ti sentimentele, pentru a gasi modalitatile interioare de a trece peste acest moment dificil.
 

Evita excesele


Chiar daca sesiunile lungi de shopping sau galetile de inghetata sunt solutiile recomandate de comediile romantice, adevarul este ca orice exces duce la regrete.

Pe moment te vei simti usor mai bine, dar a doua zi, in afara de sentimentele ranite vei avea de infruntat si povara vinovatiei pentru excesele fizice sau financiare.

Incercarile de a-l face gelos sau mesajele cu injuraturi lasate la betie iti vor amana recuperarea in urma despartirii dureroase.
 

Accepta ajutorul apropiatilor


Prietenii si familia iti pot oferi suport moral pretios in momentele dificile dupa o despartire.

Atentie, evita-i pe apropiatii carora le place rolul de "avocatul diavolului", care iti vor explica in mod repetat cum totul a fost din vina ta si nu ai niciun drept sa te plangi.

Evita si prietenii care te incurajeaza sa crezi ca nu ai avut absolut nicio vina si ca fostul e un nemernic total.

Explica-le apropiatilor ca ceea ce doresti este sprijin in momentele grele si nu o analiza a motivelor pentru care relatia a esuat.

Daca totusi insisti sa discuti despre fostul si despre despartire, epuizeaza subiectul si apoi iesi in oras cu prietenii pentru a-ti reaminti cum este viata solo si pentru a renunta la regrete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare