Dragoste

#valentines day #cadou Valentine's Day

Cum sa iti surprinzi iubitul de Valentine's Day. Renunta la prejudecati, orice barbat vrea langa el o femeie cu initiativa

Daca de Craciun nu ai fost prea atenta cu iubitul tau si ai motivat aceasta alegere prin faptul ca nu tii foarte mult la traditii, in luna februarie ai ocazia sa te revansezi. Nu e vorba de faptul ca el s-ar fi simti neglijat, insa, daca tot exista Valentine's Day, o sarbatoare a iubirii, de ce sa nu o marchezi in vreun fel? In fond, probabil ati experimentat rutina la cote maxime in acest ultim an, nu ati mai iesit in oras, la teatru sau cinema, nu ati mai plecat in vacanta, ba chiar exista o probabilitate destul de mare sa fi impartit garsoniera sau apartamentul zi de zi, lucrand acasa. In concluzie, orice initiativa in relatie este mai mult decat binevenita, ca un restart sau revigorare.

Asadar, venim cu cateva recomandari pentru 14 februarie: 

Un decor romantic

Nimic nu il va bucura mai mult decat o atmosfera romantica, chiar si in confortul propriului dormitor, mai ales daca pana atunci vor exista restrictii. Cumpara vin spumant si sampanie, ia-ti pe tine cea mai provocatoare lenjerie, pune pe fundal o melodie romantica si incearca sa transformi momentul intr-o experienta speciala, care sa va apropie si mai mult si care sa-l surprinda. E o evadare sigura din rutina si o revitalizare a relatiei.

„Pasiunea intensa si atractia chimica evidenta de la inceputul relatiei de dragoste se diminueaza ajungand neutre in cativa ani, dupa ce aventura amoroasa se transforma intr-o relatie solida. As spune chiar ca asteptarile noastre legate de romantism ne-au facut sa intelegem gresit functiile sale si complexitatea evenimentelor ce au loc de-a lungul vietii de cuplu, determinandu-ne sa ne simtim dezamagiti atunci cand relatia nu satisface constant pasiunea dupa care tanjim”, scrie Sonja Lyubomirsky, psiholog specializat in relatii de cuplu, cercetatoare si profesoara de psihologie la Universitatea din California. Asadar, evita dezamagirea si vino cu ceva nou in relatia voastra, mai ales daca sunteti impreuna de cativa ani.

O experienta inedita

In cazul de fata optiunile sunt limitate, insa poti pune la cale o escapada la munte, un city-break, ca tot au fost reluate zborurile sau un salt in tandem, care implica multa adrenalina si eliberare de tensiune. Poate e o exagerare ca le-am incadrat sub cupola ineditului, insa, in starea de urgenta, toate acestea au fost imposibil de realizat. Te poti gandi desigur si la o vizita intr-un oras medieval din tara, cum ar fi Sighisoara sau Sibiu, care inca pastreaza farmecul sarbatorilor de iarna, iar panorama de la un edificiu din cetatea veche este extraordinara. In plus, nu sunt destinatii catre care sa se indrepte toata lumea, asadar nu ai de ce sa iti faci griji in ceea ce priveste siguranta si distantarea sociala.

Asadar, indrazneste sa iti rasfeti iubitul si uita de prejudecati, acest rol nu trebuie sa ii revina lui de fiecare data, ci si partenerei. Un barbat va aprecia ca are langa el o femeie cu initiativa, atenta la nevoile lui si care ii demonstreaza constant cat de mult il iubeste.

In plus, ai timp suficient, indiferent de optiunea ta, sa pui totul la punct pana la jumatatea lunii februarie. Iar daca tu ii faci o surpriza, acest lucru nu inseamna ca el nu se gandeste sa te rasfete cu un cadou, un voucher la un salon de infrumusetare sau unul la un magazin de produse cosmetice.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului