Dragoste

#divort #partener de cuplu #relatie de dragoste

Cum sa iti gasesti un nou partener dupa divort

Ranile lasate in urma de un divort se vindeca in cele din urma, moment in care este ideal sa iti gasesti un nou partener alaturi de care sa incepi o etapa proaspata a vietii tale. Despartirile nu sunt niciodata usoare, insa refacerea vietii amoroase poate insemna o noua disponibilitate pentru cautarea fericirii in cuplu.

Intalnirea jumatatii nu este niciodata usoara, cu atat mai mult daca ea vine dupa divort, iar tu nu mai ai entuziasmul de odinioara in a-ti gasi un partener. In cazul fericit in care gasesti resursele interioare de a merge mai departe, iata cativa pasi utili in regasirea echilibrului sentimental.

1 Mediul de cautare

Avantajele evolutiei tehnologice cantaresc greu atunci cand cauti un partener, gratie accesibilitatii de comunicare prin intermediul internetului. Contrar diverselor prejudecati, foarte multi indivizi ai secolului XXI au reusit sa gaseasca dragostea online.

Platforme de socializare sigure, destinate special oamenilor care isi cauta jumatatea, iti stau la dispozitie si te ajuta sa intri in contact cu persoane interesante, care impartasesc aceleasi scopuri si pasiuni cu tine.

Cauta acele site-uri care se potrivesc cel mai bine profilului tau (exista si portaluri pentru parinti singuri, de pilda). Rezuma-te la o descriere scurta si reprezentativa si furnizeaza informatii personale doar celor care iti castiga interesul si increderea.

2 Accepta intalniri

Chiar daca ti se pare o provocare majora, accepta sa iesi la intalniri daca primesti oferte. Doar in acest mod iti poti redescoperi abilitatile de flirt, ai sansa de a cunoaste mai multe tipologii de oameni si de a realiza ceea ce cauti cu adevarat, chiar daca intrunirile nu se concretizeaza intr-o prietenie pe termen lung.

3 Informeaza-te

Testeaza-ti abilitatile de specialist al serviciilor secrete de informatii si fa o mica cercetare online inainte sa accepti o invitatie din partea unui necunoscut. Motorul de cautare Google va genera cu siguranta cateva rezultate relevante in functie de numele persoanei in cauza, de cand oamenii au inceput sa aiba si o reputatie online, odata cu expansiunea internetului.

Este intelept sa manifesti precautie si in momentul intalnirii, astfel: planifica rendez-vous-ul intr-o cafenea publica, amplasata intr-o zona neutra (departe de locuinta ta). Anunta un apropiat asupra locului in care te indrepti, in caz de necesitate.

4 Extinde-ti cercul de prieteni

Daca toti prietenii tai sunt casatoriti, asa cum si tu erai pana nu demult, vei avea putine oportunitati sa cunosti pe cineva nou la intalnirile cu ei. Asadar, extinde-ti cercul de prieteni si participa la reuniuni, petreceri si actiuni, unde este foarte probabil sa gasesti un potential partener.

Inscrie-te la cursuri care te atrag (dans, gatit etc), aplica pentru un post de voluntar intr-o asociatie sau afiliaza-te la un grup de interes.

5 Preia initiativa

Flirtul a inceput sa prinda noi dimensiuni in ultimii ani, iar timiditatea sau pudoarea nu mai fac parte din acestea. Nu te teme sa preiei intiativa si indrazneste sa iti exprimi sentimentele. Primul pas nu inseamna decat sa initiezi o conversatie din senin, sa faci un compliment cu tact si sa iti arati discret interesul. Vei vedea cat de usor merg lucrurile de la sine daca indraznesti sa spargi gheata cu incredere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare