Dragoste

#casnicie #comunicare in cuplu #casatorie #cuplu #viata sexuala

Cum sa investesti in casnicia ta

In general, investiile financiare si cele in educatie si cariera sunt principalele eforturi de care se preocupa oamenii. Insa cuplurile logodite, cat si cele casatorite, este bine sa priveasca propria casnicie ca pe un alt lucru important in care trebuie sa investeasca amandoi, in mod constant. Cum reusesti, insa, sa investesti cu adevarat in casnicia ta, astfel incat sa fie profitabil pentru amandoi?

1 Informeaza-te asupra conceptului de casnicie

Se poate sa te fi documentat foarte mult despre nunta si sa fii acum expert in organizarea acesteia. Insa pe cat de mult investesti in nunta, cel putin tot atat de mult trebuie sa investesti in casnicie. Cartile, documentarele, internetul, psihologii specializati, toate acestea pot constitui surse de informare asupra domeniului casniciei.

In acest fel, ajungi sa-ti privesti casnicia ca pe un bun pentru care trebuie sa depui efort si reusesti sa intelegi de ce este nevoie de comunicare, parteneriat, adaptabilitate, angajament etc.

2 Ofera atentie celor trei: "eu", "tu", "noi"

Unele persoane tind sa judece lucrurile intr-o casnicie din perspectiva lui "noi", in timp ce altele acorda mai multa atentie lui "tu" sau "eu". "Cuplurile sunt mai fericite atunci cand exista o balanta in ceea ce priveste atentia acordata celor trei parti", este de parere Lisa Brookes, terapeut si autor de carti despre sanatatea emotionala in relatii.

3 Comunicarea in casnicie

Pentru ca o casnicie sa fie functionala, partenerii trebuie sa invete cum sa se poarte, exact asa cum gestioneaza un conflict la serviciu. Cand esti suparat, in loc sa rabufnesti este recomandat sa te calmezi si sa-ti expui pe urma punctul de vedere.

Cei doi parteneri trebuie sa-si exprime asteptarile si nevoile, pentru ca celalalt sa stie ce poate face ca lucrurile sa mearga bine. In cazul unei copilarii nefericite, de exemplu, daca nu exista comunicare si incredere, atunci traumele tinute secret vor afecta negativ relatia cu sotul sau sotia.

4 Nu-ti neglija sotul din cauza copiilor

Copiii sunt foarte solicitanti , iar uneori, acestia reusesc sa rapeasca tot timpul parintilor, care inceteaza sa mai fie un cuplu. "Ironia este ca o relatie mai solida cu partenerul este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru copiii tai" spune Carol Ummel Lindquist, PhD, autor al unui volum despre casnicie si copii. Intreaga familie are de castigat atunci cand parintii sunt in general fericiti.

5 Valorifica viata sexuala de cuplu

Sexul este unul dintre factorii esentiali intr-o casnicie solida. Investeste in viata sexuala de cuplu si vei evita sa deveniti in timp colegi de apartament. Nu uita ca intr-o casnicie este nevoie si de cuvinte si gesturi tandre .

6 Stabileste reguli pentru buget

Banii sunt una dintre principalele probleme intr-o casnicie si unul dintre motivele de baza pentru un divort. Bugetul familiei trebuie sa aiba niste reguli, astfel incat sa existe intotdeauna o balanta si sa se evite crizele financiare.

7 Inoveaza in casnicie

Daca intr-o familie este recomandat sa existe traditii, in casnicie este benefic sa existe noi experiente. Asa cum gasesti timp sa lucrezi in plus la serviciu, gaseste timp pentru tine si partener pentru a introduce ceva nou in viata voastra. Puteti incepe sa mergeti la teatru, sa patinati impreuna sau sa faceti ceva ce nu ati mai facut impreuna. O mica inovatie aduce un suflu de prospetime, satisface nevoia de schimbare si binedispune.

Sursa foto: myurbanaccess.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare