Dragoste

# relatie serioasa #relatie de durata #relatie de cuplu #relatie de dragoste

Cum sa incepi o relatie serioasa si de durata

Orice lucru important din viata are nevoie de o fundatie solida pentru a trece testul timpului, iar o relatie serioasa nu face exceptie de la aceasta regula. Atunci cand intalnesti o persoana alaturi de care iti doresti sa ramai in viitor, este important sa te asiguri ca va incepeti drumul impreuna in cele mai bune conditii. Iata cateva sfaturi utile despre modul ideal a incepe o relatie de dragoste de durata.

Erorile incipiente se pot transforma in obiceiuri distrugatoare pentru componentii unui cuplu. Chiar daca unele aspecte ti se par lipsite de importanta, ele pot reveni in prim-plan pe parcurs, intr-o forma decisiva pentru reusita relatiei serioase. Ai grija sa constuiesti castelul iubirii tale cu urmatoarele elemente-cheie, evidentiate de specialisti.

1 Sinceritatea

Viata in doi functioneaza pe baza increderii, iar acest deziderat nu este posibil fara sinceritate. Inca din primele saptamani de relatie, este esential sa-ti arati adevaratul chip si sa dai dovada de onestitate in orice lucru pe care il spui sau il faci. Mare atentie la omisiuni si minciuni despre trecutul tau: adevarul va iesi intotdeauna la iveala.

2 Curajul de a fi "tu"

Din clipa in care te proiectezi in viitor alaturi de un partener, este important sa gasesti curajul de a fi "tu". Nu incerca sa creezi o imagine falsa despre tine, nu ascunde fapte importante din trecut (de pilda numarul fostilor parteneri, problemele cu legea, un fetis ciudat etc). Persoana care merita sa-ti fie alaturi este cea care te va accepta intru totul.

3 Seriozitatea

Orice flirt este distractiv si incitant, implica un joc fermecator pe care toata lumea il gusta cu placere. Daca ai intentii serioase si ganduri pentru viitor, atentie la spontaneitate si la posibile atitudini care ar putea sa-l raneasca pe celalalt. Aceste greseli iti pot afecta relatia peste cativa ani, mai mult decat poti constientiza la inceput. Tachinarile ofensatoare, agresivitatea, umilirea (voita sau nu) etc, vor lasa urme adanci in sufletul celuilalt.

4 Stabilirea limitelor

In orice relatie noua, este esential sa stabilesti de la inceput care sunt limitele pe care nu le poti depasi niciodata. Poate fi vorba despre sex, temeri, reguli de comportament pe care le consideri normale, gafe pe care nu le vei tolera. In acest fel, veti sti amandoi in ce masura sunteti compatibili, iar tu vei avea dreptul sa reprosezi si sa te retragi daca nu primesti ceea ce ti s-a promis.

5 Gradul de respect

Respectul pe care il oferiti unul celuilalt la inceputul relatiei este cel de care va veti bucura si in viitor. Adresarea politicoasa, menajamentele reciproce si lucrurile pe care le faceti spre binele partenerului va asigura durabilitatea si calitatea cuplului pe mai departe.

6 Telurile comune

Un alt lucru pe care ar trebui sa-l clarifici inca de la inceput este masura in care telurile voastre corespund: tu iti doresti o viata in marele oras, el in urbea natala, tu vrei copii, el nu isi doreste acelasi lucru. Cunoscand in timp util planurile diferite ale fiecaruia, te poti scuti de multa durere si suferinta mai tarziu.

7 Priveste-l obiectiv

Dupa ce euforia primelor intalniri isi pierde din intensitate, este intelept sa il privesti pe celalalt in cel mai obiectiv mod cu putinta. Imagineaza-ti ca esti o persoana din exterior, care analizeaza un individ oarecare in gesturi, personalitate, calitati si defecte . In acest mod, poti constata cu adevarat daca partenerul tau este sau nu potrivit pentru tine.
 

Esti singur/a? Ai peste 35 de ani si vrei o relatie serioasa? Intra pe dating.acasa.ro si gaseste-ti iubirea. Dating.acasa.ro: singurul site unde esti indrumat de catre specialisti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare