Dragoste

#trecut #avocat #copil #casnicie #partener #divort

Cum sa incepi o relatie cu o persoana divortata

O relatie cu o persoana divortata poate implica aspecte delicate, care tin de trecutul acesteia. Inainte de a-ti lua un angajament serios, afla daca intr-adevar ai putea sa faci fata unei astfel de situatii.

 

 

 

Pasul 1. Stabileste daca partenerul este deja divortat sau doar a inaintat formalitatile

Daca partenerul tau nu a obtinut inca divortul, este posibil ca, pe parcursul acestei proceduri, sa apara diverse complicatii legate de bunurile materiale sau de situatia sentimentala din familie. Inevitabil, vei fi prins undeva la mijloc pentru ca, de exemplu, daca divortul nu a fost de comun acord, poti fi acuzat ca fiind o sursa a despartirii.

Oricat de amiabil ar incerca sa se desfasoare lucrurile, un divort nu este tocmai o experienta placuta; asadar, partenerul tau va avea nevoie de sprijin si de intelegere. Inainte de a incepe o astfel de relatie, gandeste-te daca ai putea sa infrunti toate posibilele probleme pe care le aduce o despartire.

Pasul 2. Ofera-i incredere partenerului 

Dupa experienta unui divort, multe persoane tind sa ii indeparteze pe cei din jur, pentru ca o parte din increderea acestora pentru ceilalti se pierde automat cu gustul amar al despartirii. Pentru ca este vorba de o perioada mai dificila, arata-i partenerului tau ca poate avea incredere in tine, insa asigura-te ca si acesta este o persoana pe care te poti baza.

 Pasul 3. Afla care sunt asteptarile tale

Tu visezi la o nunta mare, cu multi invitati, insa partenerul tau tocmai a trecut printr-un divort. Este foarte posibil sa nu mai fie atat de deschis la acest lucru, asa cum era inainte sa treaca printr-o casnicie. Divortul atrage dupa sine si sentimente de furie, frustrare, cinism, iar partenerul tau ar putea simti nevoie sa se refaca dupa o astfel de experienta, inainte de a-si lua un angajament fata de tine.

Aceasta perioada de refacere nu are un termen stabilit. Multe persoane divortate prefera sa nu se recasatoreasca, de teama unui esec. Depinde de ceea ce vrei si tu. Daca visezi sa te casatoresti cat de curand, este posibil sa te confrunti cu un zid din partea partenerului tau. Pune in balanta asteptarile tale, sentimentele pentru celalalt si compromisurile pe care le poti face.

 Pasul 4. Acorda-i timp partenerului

Pentru a se dezvolta armonios, o relatie are nevoie de timp. Unele persoane divortate abia asteapta sa se recasatoreasca, altele fug de acest pas din viata lor. Chiar daca nu vrei sa amani foarte mult momentul casatoriei cu partenerul tau, ai totusi rabdare si lasa-l, in primul rand, sa-si clarifice sentimentele fata de tine. Gandeste-te ca, pentru o casatorie, ambii parteneri trebuie sa fie foarte singuri de ceea ce simt si, mai ales, sa-si doreasca sa faca acest pas.

 Pasul 5. Respecta-i trecutul

Chiar daca a divortat, fostul partener nu va disparea niciodata complet din viata sa, mai ales daca la mijloc se afla si copiii acestora. Incurajeaza-ti iubitul/iubita sa tina legatura cu copiii si fii intelegator atunci cand intra in contact cu fostul partener.

Pasul 6. Nu aduce in discutiile voastre divortul partenerului

In orice relatie exista si momente dificile, dar acesta nu este un motiv pentru a aduce in certurile voastre divortul prin care a trecut partenerul tau. Faptul ca sunteti impreuna dovedeste ca ai acceptat acest episod din viata lui, asadar nu are rost sa mentionezi probleme care tin de trecut. Tot ce vei reusi va fi sa iti indepartezi partenerul si sa il determini pe acesta sa isi piarda increderea in tine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare