Dragoste

#tradare #partener #infidelitate #relatie

Cum sa ii spui partenerului ca l-ai inselat

Statisticile indica faptul ca infidelitatea este unul dintre principalele motive pentru destramarea unei relatii. Daca iti doresti un inceput nou alaturi de persoana pe care o iubesti, atunci fii sincer si marturiseste ceea ce ai facut. Vei avea nevoie de curaj si rabdare insa, in timp, ai toate sansele sa reconstruiesti o relatie mai puternica.

 

 

 

Pasul 1. Analizeaza motivul pentru care i-ai fost infidel partenerului

Inainte de a incepe orice discutie, ar trebui sa iti pui gandurile in ordine si sa realizezi ce anume te-a determinat sa iti inseli partenerul. Nu inseamna ca iti cauti scuze, insa din moment ce ai simtit nevoia de altceva, in afara relatiei de cuplu, acesta poate fi un indiciu ca lucrurile nu merg ca pe roate. Amandoi meritati sa stiti ce anume nu functioneaza si daca va mai puteti salva relatia.

 Pasul 2. Stabileste ceea ce vrei

Daca ti-ai inselat partenerul pentru ca ai vrea sa pui punct lucrurilor dintre voi doi, atunci ar trebui sa abordezi si problema despartirii. Daca simti ca ai avut un moment de slabiciune, atunci afla ce inseamna pentru tine relatia actuala. Inainte de a lua orice decizie, trebuie sa cantaresti bine lucrurile si sa iti dai seama ce anume iti doresti de la partenerul tau pe viitor.

 Pasul 3. Nu amana momentul

Nu intotdeauna zicala “mai bine mai tarziu decat niciodata” se aplica. Cu cat vei astepta mai mult, cu atat momentul in care ii vei spune adevarul va fi mai dureros. Nu cauta ziua ideala sau locul potrivit . Indiferent de conditii, aceasta veste nu va fi primita tocmai usor. Daca alegi sa tii in secret ceea ce s-a intamplat, la momentul adevarului exista sanse mari ca partenerul sa sa indeparteze si mai mult de tine.

Pasul 4. Spune adevarul

Daca ai decis sa faci acest pas, atunci nu modifica nimic din cele intamplate. Povesteste totul asa cum a avut loc si nu incerca sa ascunzi lucruri care vor iesi, la un moment dat, la suprafata. Daca vei tine la distanta detalii pe care ar trebui sa le stie, este posibil ca mai tarziu, cand ii vei recastiga increderea, sa distrugi ceea ce cu greu ai construit.

Partenerul tau iti va pune tot felul de intrebari incomode, pentru ca va avea impresia ca in acest mod va scapa de sentimentul de furie si durere. Raspunde-i la intrebari si nu te opune acestui lucru, insa  foloseste-ti diplomatia si nu intra in cele mai picante detalii. Acestea ii vor face rau inutil celui de langa tine.

Pasul 5. Accepta faptul ca partenerul tau se simte ranit

Nu arunca vina asupra celuilalt, pana cand acesta nu are ocazia sa se elibereze de toata furia pe care ti-o da sentimentul de tradare. Este absolut normal sa se simta asa, iar faptul ca iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce ai facut implica si acceptarea unor momente mai dificile. Nu adopta o pozitie defensiva, ci mai degraba, fii acolo pentru partenerul tau si explica-i faptul ca il iubesti.

Pasul 6. Fii sincer

Iti pare rau pentru ceea ce ai facut? Atunci cere-ti scuze si fii sincer in ceea ce spui. Parerile de rau nu vor rezolva situatia imediat, insa iubirea pe care o simti pentru partenerul tau poate readuce, in timp, totul la normal.

 Pasul 7. Rezolvati-va  problemele

Infidelitatea ta a fost rezultatul lucrurilor care nu mergeau tocmai bine intre voi doi? Atunci aflati care sunt de fapt, problemele voastre si incercati sa le rezolvati impreuna. Arata-te disponibil sa salvezi relatia voastra, daca intr-adevar iti doresti acest lucru.

Citeste si: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare