Dragoste

#comunicare cuplu #probleme cuplu #relatie de cuplu

Cum sa-i spui partenerei ca arata ingrozitor

Te-a rugat sa fii sincer cu ea si sa-i atragi atentia atunci cand se imbraca cu ceva care nu o avantajeaza, pentru a nu iesi pe strada aratand rau. Ai crezut-o pe cuvant si acum regreti amarnic. Si totusi, daca partenera ta face combinatii ciudate de haine sau se neglijeaza, este cazul sa gasesti o modalitate de a-i spune ca arata ingrozitor si ca trebuie sa ia masuri.

Cum ii spui ca ar trebui sa fie mai ingrijita, in asa fel incat sa nu o ranesti si sa nu provoci o scena? Iata in continuare cateva modalitati de a rezolva o astfel de situatie intr-un mod diplomat:

1 Da-i altceva de imbracat si distrage-i atentia

Trebuie sa iesiti in oras si iubita ta si-a pus pe ea niste haine lalai, parul ii sta valvoi si nici nu s-a mai obosit sa se machieze. Nu-i spune nimic legat de asta. Pur si simplu ia-o pe nepregatite: mergi la dulapul de haine, alege o rochie care stii ca-i sta bine si spune-i ceva de genul: "Ocazia asta mi se pare perfecta ca sa porti rochia albastra.

Uite, cu parul prins asa la spate iti dezvelesti gatul asta alb pe care-mi vine sa-l musc tot timpul". In acest fel, ii faci un compliment si ea se va aranja numai pentru ca stie ca te face fericit.

2 Fa-i poze

Iti este groaza de momentul acela cand ea vine la tine si te intreaba "Cum arat?". Tu stii foarte bine ca arata ingrozitor, dar nu reusesti sa te convingi sa-i spui ce gandesti. Raspunde-i "Hmmm, nu sunt sigur. Am o idee! Hai sa-ti fac niste poze". Jucati-va apoi cu aparatul foto , incercand diverse pozitii. Atmosfera va fi una relaxata si vesela. Apoi, uitati-va impreuna la poze. Fotografiile sunt o metoda de a privi obiectiv un lucru. Partenera ta isi va da seama ca trebuie sa se aranjeze mult mai bine decat atat.

3 Saboteaza-i planurile

Daca sotia ta are niste haine pe care le tot imbraca desi arata ridicol cu ele, este vremea sa-i sabotezi planurile de a le pastra si folosi in continuare. Cand nu este acasa, prefa-te ca speli rufe si varsa "din greseala" ceva peste ele astfel incat pata sa nu mai poata fi scoasa. Pentru un plus de credibilitate, fa la fel si cu o pereche de sosete de-ale tale sau altceva la care esti dispus sa renunti. Sotia ta nu va mai avea de ales si va trebui sa le arunce. In cel mai rau caz, oribilitatile alea vor fi date de pomana.

4 Ofera-i o zi la cosmetica sau un weekend la spa

Uneori, femeile sunt atat de prinse cu treburi incat pur si simplu ajung sa se neglijeze. Nu se mai piaptana, nu se mai epileaza atat de des, nu mai sunt atente ce mananca sau nu se mai uita efectiv in oglinda. Daca te-ai saturat sa-ti privesti partenera si sa fii dezamagit de fiecare data, nu te grabi sa o condamni. Se poate ca nici ea sa nu constientizeze cu adevarat ca are nevoie urgent de o schimbare de look.

Fa-i o surpriza si trimite-o o zi intreaga la cosmetica sau vorbeste cu o prietena de-a ei sa plece amandoua intr-un weekend la spa, intr-o minivacanta cu fetele. Femeile nu-si dau seama cat de mult le-a lipsit sentimentul ca sunt frumoase pana nu ajung pe mainile unor specialisti care le redau increderea in ele. Dupa un maraton de masaj, gomaj, pensat, coafat si alte astfel de tratamente, exista foarte mari sanse ca o femeie sa nu-si mai doreasca sa se intoarca niciodata in stadiul in care era.

Sursa foto: thirdage.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare