Dragoste

#preconceptie copil #conceptie copil #sarcina

Cum ne pregatim sufleteste pentru a avea un copil? 3 sfaturi utile

Unul dintre cele mai importante momente din viata noastra este atunci cand alegem sa devenim parinti, iar acea perioada trebuie pregatita cu mare grija. Aspectul financiar, relatia de cuplu, potenta fizica, toate aceste elemente trebuie luate in calcul ca atunci cand se va naste copilul, sa ii oferim cele mai bune conditii de viata.

Mai mult decat atat, profesorul international de yoga Dana Tupa afirma ca nu doar din punct de vedere fizic si financiar trebuie sa fim pregatiti, ci mai ales din punct de vedere spiritual. Daca vom avea toate “piesele de sah” aranjate pe tabla, insa la nivel sufletesc suntem agitati, anxiosi, stresati, dezechilibrati, exista mari sanse ca aceasta stare de spirit sa o transmitem si copiilor care, atunci cand se vor naste, vor plange neincetat, vor fi speriati si vor intampina probleme de relationare cu parintii.

Pentru a avea o sarcina usoara, relaxata, pentru a primi cu bratele deschise bebelusul intr-un mediu propice bunei lui dezvoltari, profesorul Dana tupa ne recomanda sa urmam 3 sfaturi practice, precum:

1. Renuntarea la alcool!

“Alcoolul si conceperea unui copil sunt in antagonism dintotdeauna. Daca vom consuma alcool in timpul sarcinii sau inainte de conceperea unui copil, nu numai ca vom fi afectati din punct de vedere fizic, dar la nivel spiritual se va crea o realitate alternativa, contrafacuta, in care fericirea naturala, iubirea neconditionata si echilibrul mental si spiritual nu vor mai fi punctele noastre forte”, afirma profesorul international de yoga, Dana Tupa.

2. Cunoasterea momentelor astrale propice conceperii unui copil!

 

“Chiar daca nu constientizam intotdeauna acest lucru, insa – spre exemplu – atunci cand e Luna plina, energia negativa se amplifica, exista perturbari ale somnului, trendul accidentelor auto, al violentei este in crestere, apar dezechilibre de tot felul, stari de anxietate etc. De regula, se recomanda evitarea conceperii unui copil in acea perioada, deoarece aceste dezechilibre vor fi transferate si copilului. Da, este intr-adevar romantic – si am vazut nenumarate filme in acest sens – ca doi indragostiti sa viseze sub clar de Luna plina, insa nu este in concordanta cu scopul subiectului de fata”, declara Dana tupa, fondatorul primei scoli de yoga din Romania acreditata international, PURNA Yoga Academy.

3. Pregatirea preliminara a cuplului prin meditatii!

“Abstinenta sexuala pe o anumita perioada, meditatia si practica spirituala intensa, sunt alte elemente pe care trebuie sa le pregatim cu aproximativ 6 luni in avans. De ce? Deoarece energia sexuala este una dintre cele mai importante energii care exista in Univers si este indicat sa o directionam, prin meditatie si rugaciune, catre aspectele superioare, spirituale si catre ceea ce yoghinii numesc, chakre superioare, pentru a atrage si pentru a da nastere unei fiinte cat mai elevate spiritual. Momentul conceperii copilului trebuie sa fie unul in care ambii partenerii sa se afle intr-o stare fizica, energetica, emotionala, mentala cat mai armonioasa, lipsita de stres. Este recomandabil, prin urmare, ca momentul conceperii copilului sa aiba loc intr-o perioada de vacanta, de relaxare, intr-un mediu nepoluat pe cat posibil. In acelasi timp, se recomanda ca hrana sa fie cat mai pura, pentru ca aceasta se reflecta nu doar la nivelul sanatatii corporale, ci si la calitatea emotiilor, gandurilor si trairilor noastre”, conchide Dana Tupa.

Sursa foto: smartcellsbaby.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii