Dragoste

#cuplu #casatorie #viata sociala #viata sociala casatorie

Cum iti pastrezi viata sociala dupa casatorie

Viata ta sociala se poate schimba dupa casatorie, iar aceasta transformare este o reala trauma pentru multe persoane obisnuite cu mai multa libertate in modul de petrecere a timpului liber. Daca ai constatat si tu ca invitatiile din partea prietenilor la o seara in oras sunt mult mai rare de cand ai semnat actul de casatorie, afla cum sa iti pastrezi viata sociala, cu verigheta pe deget.

Dupa casatorie, cu greu se mai poate strecura un ragaz de a merge la restaurant sau la film. Schimbarea stilului de viata completeaza si transformarea ta personala, intr-un adult responsabil si matur, care nu mai este pe aceeasi lungime de unda cu vechii prieteni.


Prieteni in comun

Inainte de toate, cercul tau de prieteni trebuie sa coincida cu cel al partenerului tau, altfel viata voastra sociala nu poate coexista. Apropiati-va de alte cupluri cu gusturi si interese asemanatoare cu ale voastre sau integrati-va in grupuri de persoane care sa va impartaseasca hobby-urile si ideea de "distractie".

Iti poti mentine relatiile de prietenie cu vechii camarazi prin intalniri ocazionale, insa nu te astepta sa te includa in viata lor asa cum o faceau in trecut, cand erati in aceeasi etapa a vietii. Ramaneti deschisi ideii de a cunoaste oameni noi, alaturi de care va puteti destinde cu adevarat in timpul liber.


Intalnirile intre cupluri

Dupa casatorie, cele mai probabile activitati sociale de care va puteti bucura sunt intalnirile intre cupluri. In acest mod, interactiunile voastre sunt echilibrate, stilul vostru de viata se aseamana, deci sansele de a rezona sunt maxime.

In plus, puteti sa formati prietenii apropiate cu amicii de acelasi sex din cuplurile cu care iesiti in oras, bucurandu-va si de avantajele socializarii individuale, nu doar a celei "in doi".


Viata sociala dupa casatorie si copii

Odata ce apar si copiii in familia voastra, lucrurile se complica si mai mult. Viata sociala devine tot mai restrictiva, insa nu imposibil de avut. Priveste cu relaxare situatia si cauta solutii care sa te ajute sa nu ramai in fiecare weekend acasa.

Stilul de viata similar este cheia si in acest caz! Intalniti-va cu prieteni care sunt si ei parinti la randul lor, veti impartasi dorinta de a discuta acelasi tip de subiecte. Copiii pot merge si ei la restaurant la ore rezonabile sau pot ramane la bunici pentru o seara.

In plus, excursiile, picnicul la iarba verde, plimbarile in parc sau iesirile la muzeu si cinema sunt activitati perfecte pentru socializare intre parinti si copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului