Dragoste

#cuplu #relatie de cuplu #conflicte #prieteni

Cum iti influenteaza alte cupluri relatia

In afara de parinti si socri, o relatie poate fi influentata puternic si de alte cupluri alaturi de care tu si partenerul tau petreceti mult timp. Afla ce efecte pot avea alte cupluri asupra relatiei tale.

Indiferent daca ai probleme in relatia ta sau totul merge bine, timpul petrecut cu alte cupluri poate avea o influenta: uneori fasta, de multe ori nefasta.

Afla cum iti pot influenta alte cupluri relatia:
 

Exemplul bun


Cuplul care pare intotdeauna mai fericit decat tine si partenerul tau poate fi considerat un exemplu bun, daca amandoi aveti ceva de invatat de la ei.

Solutiile mai bune de manageriere a conflictelor si ideile de compromis sunt elemente pozitive pe care le poti adopta si incorpora si in relatia ta.

Uneori insa, apropierea de un alt cuplu care pare mai fericit poate crea si probleme in relatia ta. ideea ca "se poate si mai bine", odata aparuta, poate creste intr-o samanta de despartire, ce ar fi putut evitata cu mai multa bunavointa si disponibilitate la compromis din partea amandurora.

Chiar daca parintii pot fi adesea un exemplu bun, evita sa te ghidezi prea mult dupa relatia lor, deoarece partenerul tau ar putea fi deranjat de ideea ca incerci sa adopti elemente din relatia parintilor tai, in loc sa creati impreuna o relatie noua, unica.
 

Exemplul rau


Cuplurile care se cearta in fata prietenilor sunt exemplul rau. Daca petreceti prea mult timp cu ei, tensiunile si problemele lor vor incepe sa va influenteze si voua relatia.

Reprosurile si certurile in public nu pot fi intotdeauna evitate, insa atunci cand devii martor la astfel de scene in mod regulat, ele te pot influenta subconstient.

Evita implicarea in conflictele altor cupluri si nu lua partea nimanui, mai ales atunci cand stii ca e vorba de un subiect despre care tu si partenerul tau aveti pareri diferite. Cearta unui cuplu de prieteni sau apropiati asupra unui subiect sensibil si pentru voi se poate transforma cu usurinta intr-un conflict si in relatia ta.

Exemplul rau poate avea si efecte bune asupra unui cuplu, atunci cand ambii parteneri sunt ingroziti de modul in care se comporta alte cupluri si acest lucru ii face sa aprecieze mai mult relatia lor.

Tine cont insa de modul in care alegeti sa va petreceti timpul cu alte cupluri. Cele construite pe principii si motivatii diferite pot avea o influenta negativa puternica in relatia ta.
 

Evitarea exemplelor


Cea mai buna, dar si mai greu de aplicat solutie, este eliminarea intregului concept de "exemplu" din momentele in care te gandesti la relatia ta.

Daca reusesti sa nu faci nicio paralela intre relatia ta si relatiile celor din jur, te vei putea concentra mai usor asupra nevoilor tale si ale partenerului tau, dar si asupra solutiilor pentru problemele voastre.

Evita sa discuti cu persoana iubita relatia voastra in termeni comparativi cu alte cupluri. Oricat de nevinovate ar fi intentiile si remarcile despre asemenea subiecte, ele pot deveni usor o apasare de tipul "Tu de ce nu poti fi asa?" pentru partener.

Pentru a evita influenta nefasta a altor cupluri in relatia ta, ia deciziile de a petrece timp alaturi de alte cupluri, impreuna cu partenerul, astfel incat amandoi sa fiti multumiti de prietenii comuni care va pot influenta intr-un mod sau altul relatia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare