Dragoste

#relatie #inselat #partener #cuplu

Cum iti dai seama ca partenerul te inseala? Exista o metoda simpla!

Statisticile arata ca foarte multi oameni inseala in timpul casatoriei. La 80% dintre cupluri se intampla ca unul din parteneri sa-l insele pe celalalt. Procentajul este mai mare la barbati decat la femei in ceea ce priveste tendinta de a insela la un moment dat in timpul mariajului: procentul la barbati este de 20%, iar la femei de 16%.

Specialistii spun ca femeile au capacitatea de a-si da seama imediat atunci cand sunt inselate: mai mult de 70% dintre femei simt atunci cand barbatul are relatii extraconjugale. Un procent foarte mic dintre cei care inseala isi recunosc greseala. Majoritatea mint, chiar si atunci cand li se aduc si dovezi, tot nu recunosc ca au ,,calcat strambˮ.

Sunt oameni care inseala mai mult decat altii si isi asuma aceste riscuri. Aventurile insa aduc mari conflicte in relatii. Unii pot ascunde o perioada acest lucru, dar la un moment dat se intampla cumva si se afla sau se dau singuri de gol. Din acel moment sunt sanse mari sa se puna capat relatiei, pentru ca unii oameni sunt mai sensibili decat altii, au un anumit sistem de valori si nu pot trece peste asta.

Un prim semn care arata ca partenerul te inseala este modul lui de a fi generos la un moment dat, asa fara un motiv anume. El aduce un cadou scump sotiei fara niciun motiv important sau un buchet de flori (desi nu-i sta in obicei), doar pentru a-i distrage atentia de la faptul ca a lipsit prea mult timp de acasa.

Si aventurile emotionale pot strica o relatie. Acestea sunt chiar mai periculoase decat infidelitatea fizica pentru ca pot dura mai mult. O aventura emotionala presupune sentimente romantice ceea ce este mai mult decat o simpla prietenie, insa, in acelasi timp, nu se poate numi nici iubire. Cele doua persoane se simt atrase fizic una de cealalta si au o placere deosebita sa-si petreaca timpul impreuna.


 Cand apare o astfel de aventura emotionala primele semne sunt:

  • Se produce o intimitate emotionala fata de aceasta a treia persoana si se pierde din intimitatea fata de partenerul de cuplu.
  • Apar fluctuatii emotionale fata de partener.
  • Experientele frumoase sunt traite mai mult cu a treia persoana.
  • Timpul petrecut cu acea persoana este indelungat si acest lucru este ascuns fata de partener.
  • A treia persoana este vazuta intr-o lumina mai buna. Partenerul de cuplu este considerat prost sau cu defecte.
  • intre cei doi exista o atractie fizica care la un moment dat va duce la aventura fizica.
  • Deocamdata intre cei doi sunt doar sentimente romantice, atractia fizica nu este recunoscuta.

Desi asa s-ar crede la prima vedere, aventurile emotionale nu sunt nici pe departe inofensive. Ele duc in timp la o relatie fizica pentru ca dorinta sexuala exista. Acest lucru poate fi un motiv de despartire intr-o relatie sau casatorie, mai ales cand exista si dovada.

Foarte multi oameni ajung sa fie in aceasta situatie in timpul casatoriei. Ei simt ca partenerul s-a indragostit si refuza sa creada acest lucru. Principalele semne apar de la viata sexuala neimplinita, de la plictiseala si lipsa de atentie. Pentru a avea certitudinea ca este vorba despre infidelitate se pot folosi anumite gadget-uri: microfoane spion incorporate, pixuri spion, lampa de birou cu microfon, etc. Cu acestea poti afla daca partenerul te inseala in lipsa ta.

Barbatii care au amante mint foarte mult. A-ti da seama ca esti mintit in relatie nu este foarte dificil, trebuie sa ai in vedere anumite semne clare. Cu ajutorul acestora poti afla daca esti inselat. Oamenii care mint frecvent nu au capacitatea de a recunoaste inselaciunea. Dar, ceva ii da de gol imediat: nepotrivirea dintre comportamentul verbal si cel non-verbal ce se refera la gesturile pe care le face cel care este fals. De exemplu bucuria de pe chip nu este reala, este doar o masca.

Bucuria sincera se observa imediat, este una dintre cele mai dorite si simple emotii umane. Cand vezi ca partenerul pare bucuros ca te vede dar nu in totalitate, iti poti pune anumite semne de intrebare. Exista ceva pe chipul lui ce arata ca este schimbat. Daca ai impresia ca zambetul este fortat, e clar ca are ceva, ca nu este o bucurie sincera, ci doar o masca.

Oamenii trebuie sa fie atenti la aceste aspecte. Din pacate oamenii cred prea mult in vorbe, nu au rabdare sa vada faptele si cu atat mai putin dau atentie la expresiile faciale. Priveste-ti cu atentie partenerul! La urma urmei nu este atat de greu sa-ti dai seama daca este sau nu sincer cu tine. Pe chipul sau poti citi daca are sau nu o masca. La urma urmei, el nu va avea capacitatea de a se controla atat de bine, nu poate juca teatru la infinit. Expresiile sale faciale il vor trada. Daca citesti pe fata sa oboseala, dezamagire, tristete si o bucurie falsa, este clar ca ceva nu mai merge in relatia ta cu el.

Desigur oboseala poate sa apara de la munca, iar dezamagirea de la lipsa de bani. Si totusi? Ceva e in neregula chiar si asa. Partenerul trebuie sa se bucure cand vine acasa, la familia sa. Un om fericit in relatie zambeste din tot sufletul orice ar fi. Priveste cu atentie chipul unui om fericit, care iubeste, si vei vedea ca zambetul lui este din tot sufletul, plin de bucurie.

Cel mai corect in viata este sa fii sincer cu tine si cu partenerul de viata. Daca ceva nu merge trebuie sa-i spui ce anume te deranjeaza. Iar daca simti ca dragostea s-a terminat cel mai bine este sa nu minti. Sa incercam sa traim sincer, fara a purta masti fata de cei care ne iubesc!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului