Dragoste

#divort #sfaturi #divort prietena #impartialitate #exagerari #sprijin divort

Cum iti ajuti cea mai buna prietena sa treaca peste un divort

Divortul este un moment cu o incarcatura emotionala uriasa, chiar daca nu esti implicata direct in acest proces. Daca prietena ta decide sa divorteze, este normal sa ii oferi tot sprijinul tau moral si sa o sfatuiesti, astfel incat sa treaca mai usor peste impas. De multe ori, din dorinta de a-i arata prietenei tale ca o sustii, este posibil sa exagerezi, iar acest lucru nu este benefic pentru ea.

Fii neutra, impartiala

Fie ca ti-ai cunoscut prietena cand deja era casatorita, fie ca o cunosti inca din copilarie, este bine sa iti pastrezi impartialitatea daca afli ca divorteaza. Nu este bine sa-i tii partea, deoarece nu stii cat este vina ei pentru despartire si cat este vina partenerului ei.

Este posibil sa ii tii partea imediat ce afli ca divorteaza si sa o incurajezi sa faca acest pas, pentru ca ulterior sa iti dai seama ca si-a schimbat parerea si nu mai doreste sa puna punct mariajului. Singura care va avea o bila neagra vei fi tu, deoarece ai incercat sa o intorci impotriva sotului.

Renunta la jobul de consilier in relatii

Oricat de apropiata ai fi de prietena ta, este bine sa existe anumite limite. Ea trece printr-o perioada in care este vulnerabila, iar daca iti cere sfaturi, ofera-i atat cat sa nu o influenteze in niciun fel.

Daca joci rolul consilierului in relatii, este posibil sa o sfatuiesti gresit, prin urmare este mai bine sa o indrumi catre o persoana specializata, care ar putea sa o ajute sa treaca peste divort.

Evita sa incurajezi "razboiul"

Daca prietena ta divorteaza, sunt sanse mari ca intre ea si partenerul ei sa existe o relatie tensionata. In aceste conditii, este indicat sa nu incurajezi "razboiul" dintre ei, adica sa nu ii spui vorbe care sa aprinda si mai mult scandalul. Chiar daca prietena ta are de impartit bunuri cu sotul ei, nu te implica in acest proces. Avocatii pot oferi sfaturi mult mai bune si o pot indruma pe prietena ta sa isi castige drepturile in instanta.

Ajut-o sa uite temporar de divort

Adevaratul tau ajutor pentru o prietena care trece printr-un divort este atunci cand reusesti sa o faci sa uite, macar temporar, de clipele dificile pe care le traieste. Fii intotdeauna alaturi de ea, invit-o la film, organizeaza o seara a fetelor sau ofera-i un abonament la SPA. Evita sa o judeci sau sa-l judeci pe partenerul ei, intrucat nu stii ce a fost cu adevarat in cuplul lor.

Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare