Dragoste

#intalnire #fost sot #relatie #fost partener

Cum faci fata intalnirilor cu fostul partener

O despartire este unul dintre cele mai dificile momente carora trebuie sa le faci fata. Insa, pe langa suferinta cauzata de sfarsitul relatiei, se poate sa ai nesansa de a-l intalni pe fostul tau partener intr-un loc in care aveti amandoi treaba sau la un eveniment unde ati fost invitati. Stresul primei intalniri cu ex-ul nu este deloc de neglijat. Exista, totusi, multe lucruri pe care le poti lua in calcul pentru a face fata unei intalniri cu fostul sot sau iubit.


1 Pregateste-te pentru intalnire


Cand este vorba despre un eveniment la care urmeaza sa luati parte amandoi, separat, ai sansa de a sti ce te asteapta si de a te putea pregati. Vorbeste cu cei mai buni prieteni pentru ca acestia sa stea pe langa tine si sa te ajute sa treci mai usor de prima intalnire cu ex-ul tau. Imbraca-te frumos, cu ceva potrivit pentru acea ocazie, in asa fel incat sa te pui in valoare, dar intr-un mod subtil. Nu exagera cu aspectul exterior pentru ca nu trebuie sa demonstrezi nimanui cat de sexy esti. In schimb, ar fi bine ca fostul sa vada ca esti sanatoasa si ingrijita.


2 Fii politicoasa


Chiar daca politetea este ultimul lucru care te preocupa acum, gandeste-te in perspectiva. Ce impresie vrei sa lasi despre tine lui, celorlalti, dar si tie insati? Nu este, oare, politetea, cea mai buna arma din lume pentru a-ti tine fruntea sus si pentru a te face respectata? Un simplu salut dovedeste ca te porti ca un om normal si educat.


3 Stai langa oameni dragi


Daca esti la o petrecere la care vine si fostul, stai pe langa oamenii in compania carora te simti in largul tau. Fa in asa fel incat sa fii intr-un grup pe toata durata petrecerii. In felul acesta oamenii vor vorbi tot timpul cu tine si te vor tine ocupata.


4 Relaxeaza-te


Daca il intalnesti pe fostul partener undeva, emotiile pot fi greu de controlat. Mergi undeva la aer, daca poti si linisteste-te. Gandeste-te ca nu doar tie iti este frica de penibilul momentului. Si el trebuie sa fie la fel de stanjenit. Concentreaza-te, apoi, pe altceva, pentru a nu te gandi in permanenta ca este si el acolo.


5 Vorbeste cu fostul, dar cu masura


Ideal ar fi ca fostul sa faca el primul pas si sa vina spre tine pentru a te saluta si a incepe o conversatie. 2-3 vorbe nu strica nimanui, insa nu lasa conversatia sa se prelungeasca. Pentru a pleca cat mai repede de langa el, nu fugi, nu-l privi stanjenita si nu inventa un motiv bizar. Cu cat esti mai naturala, cu atat vei avea mai mult de castigat. Spune-i, pur si simplu "Te rog sa ma scuzi acum. Trebuie sa ma intorc la prietenii mei". Ceea ce este si adevarat, nu?

Daca nu lasi o conversatie sa se prelungeasca ii arati ca nu cauti cu orice pret sa vorbiti, ca stii sa te porti in public si ca puteti discuta pe un ton normal. Ai mai multe sanse sa-l convingi ca tu chiar te simti bine la petrecerea aia daca ai un aer linistit decat daca esti demonstrativa si razi tare sau ai reactii exagerate.

In cazul in care nu vine sa vorbeasca cu tine, il poti saluta rapid cu un "buna" in drum spre usa, chiar la plecare.


6 Evita subiecte periculoase


Daca apucati sa schimbati cateva vorbe, nu lasa loc de interpretari. Nu-i spune "arati bine" pentru ca ar putea interpreta altfel si nici "mi-e dor de tine". Fa un exercitiu de imaginatie si gandeste-te ca fostul este un colaborator de la serviciu. Adopta o atitudine profesionista si vei elimina orice risc de a face o gafa.

Sursa foto : riflebirds.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii