Dragoste

#harta dragostei in Romania #dating #dating online #cuplu

Cum arata HARTA DRAGOSTEI in Romania. Dupa cat timp de relatie ajungem la altar

Anul acesta, ziua de 21 ianuarie este Blue Monday - lunea in care oamenii se simt cel mai putin fericiti. Luna ianuarie coincide insa si cu perioada din an in care cei mai multi resimtim lipsa acuta unui partener, astfel, tot mai multi romani si nu numai cauta activ o persoana cu care sa isi petreaca urmatoarele sarbatori, incepand cu Ziua Indragostitilor. 

Luna ianuarie este una dintre cele mai dinamice perioade pentru site-urile de dating, deoarece dupa efervescenta sarbatorilor de iarna vine melancolia inceputului de an de unul singur, arata sondajele Sentimente.ro, cel mai mare site de dating din Romania.

Capitala conduce in topul oraselor cu persoane care au inceput anul fara un partener, aici aflandu-se aproximativ 60.000 de persoane care au interactionat pe site-ul de dating cu alti utilizatori in ultimele doua saptamani. Varsta medie a femeilor este de 29 de ani, in scadere cu aproximativ 20% fata de anii precedenti, iar in cazul barbatilor este de 35 de ani. In proportie de 48%, acesti utilizatori au studii superioare, sunt interesati de casatorie (54%), iar zodia dominanta este Leu.

In topul oraselor cu utilizatori activi* in aceasta perioada pe Sentimente.ro se afla pe locul doi Cluj-Napoca, cu 9,6 mii utilizatori si Iasi, cu 8,9 mii. Media de varsta aici este usor mai ridicata, iar zodia dominanta este Rac.

"Observam o dinamica surprinzatoare la nivelul utilizatorilor activi. Daca in urma cu doi ani Bucurestiul era urmat de Timisoara si de Constanta, acum lucrurile s-au schimbat. Mai mult decat atat, numarul utilizatorilor activi aproape s-a dublat, iar media de varsta a scazut considerabil. Punem acest lucru pe fondul implementarii WallY – algoritmul de inteligenta artificiala care face interfata Sentimente.ro mai prietenoasa, dar in acelasi timp mult mai eficienta. Astfel, utilizatorii isi gasesc mult mai usor parteneri compatibili, atat pe baza profilului declarat, cat si pe baza comportamentului si interactiunilor din site", a precizat Flori Dragomir, vicepresedinte si co-fondator al Sentimente.ro.

In top 10 orase active pe site-ul de dating se mai numara Timisoara, Brasov, Ploiesti, Constanta, Galati, Oradea si Craiova. Cea mai scazuta medie a varstei se regaseste in Galati, unde aceasta este de 26 de ani, in cazul femeilor, iar in cazul barbatilor - 30 de ani. In Constanta se inregistreaza cel mai mare procent de utilizatori interesati de flirt (45%), iar in Oradea cei mai multi (52%) isi doresc sa se casatoreasca si de aceea se afla pe Sentimente.ro.

"Luna ianuarie este la nivel international cea mai activa pentru site-urile de dating si Romania urmeaza acest trend. Specialistii pun acest lucru pe seama faptului ca exuberantei de la inceput de an ii urmeaza o perioada de melancolie adanca, iar multe persoane resimt acut lipsa unui partener. Pe Sentimente.ro acestia cauta in general un partener pentru o relatie serioasa, dar, odata cu inaintarea in varsta, ei declara ca isi doresc o casatorie. Tocmai de aceea, multe dintre intalnirile offline au loc rapid, in cel mult 3 saptamani de la prima discutie, iar atunci cand exista chimie, casatoria vine in primul an de relatie", a mai precizat Flori Dragomir.

Despre Sentimente.ro

Statisticile arata ca o relatie din trei incepe acum online si, pana in 2020, peste 330 de milioane de persoane din intreaga lume isi vor crea cont pe un site de dating. In Romania, piata de dating se dezvolta constant, iar de peste 17 ani Sentimente.ro este numele cel mai sonor, care inregistreaza constant cele mai mari valori de trafic (conform Trafic.ro). Peste 1,5 milioane de persoane din Romania, dar si din strainatate au cont pe Sentimente.ro.

Sentimente.ro a fost lider pe piata de dating si in ceea ce priveste inovatia: in 2001 a fost primul site din Romania care a dezvoltat un serviciu de mesagerie instant in browser, in 2010 a dezvoltat sistemul de raportare a utilizatorilor care incalcau regulile de utilizare a site-ului (acestia nu mai pot accesa Sentimente.ro chiar daca isi schimba datele contului sau isi creeaza alt cont), in 2014 a lansat varianta de aplicatie pentru android, iar in 2017 – WallY – algoritmul de inteligenta artificiala care sta azi la baza interfetei personalizate.

*utilizatori care s-au conectat si au interactionat cu alti utilizatori in ultimele doua saptamani

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii