Dragoste

#dragoste #iubire #relatie #conflicte

Conflictele din relatia voastra

Conflictele isi fac loc pana si in cea mai frumoasa relatie. Oricat de mult s-ar iubi doua persoane, oricat de bine s-ar intelege, la un moment dat este inevitabil sa nu apara discordante in privinta vreunui subiect. Fie ca e vorba de bani, de timp liber , de prieteni, familie sau cariera.

Evident, atunci cand iubirea este mare, nimic nu va poate desparti, dar acest lucru nu va fereste de certuri si discutii tocmai de aceea comunicarea voastra trebuie sa fie excelenta si trebuie sa aveti incredere unul in celalalt. Sa nu va fie teama sa spuneti tot ce aveti pe suflet, tot ce va deranjeaza, ce va doriti si care va sunt asteptarile.

Este normal ca dupa ce ti-ai spus of-ul, sa iti asculti partenerul, sa vezi ce are si el de spus, ce il deranjeaza, ce asteapta de la tine. Trebuie sa incercati sa gasiti o cale de mijloc pentru ca toata lume sa fie multumita, pentru a nu mai exista indoilei si temeri .

Nu e nevoie de metode complicate ori costisitoare, nu este necesara terapia de cuplu, nu sunt necesare cine stie ce tabele in care sa va scrieti problemele. Comunicarea, intelegerea isi dorinta de mai bine este tot ce va trebuie.

Este foarte important sa nu reactionati impulsiv si sa va ganditi ca exista o rezolvare pentru orice. De exemplu, daca aveti probleme cu banii, cel mai bine este sa puneti toate cheltuielile pe hartie (sau intr-un fisier excel, daca va e mai la indemana), iar dupa ce trageti linie, vedeti cati bani va mai raman si de acolo ii folositi dupa bunul plac.

Daca nu puteti ajunge la un punct comun in ceea ce priveste timpul liber (el vrea sa mergeti la munte, iar tu vrei la mare), puneti problema in felul urmator: de data asta mergem la munte, iar data viitoare mergem la mare. Ori, daca dispuneti de mai mult timp, vointa si bani, puteti incerca ambele destinatii in acelasi concediu si, din nou, toata lumea este multumita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare