Dragoste

#dragoste #cuplu #compatibilitate #relatie #compatibilitate cuplu

Compatibilitate 100%? Cel mai ciudat semn care arata ca sunteti facuti unul pentru celalalt

Sunt o mie si una de moduri de a stabili compatibilitatea intre parteneri, dar exista unul care a fost atestat si de oamenii de stiinta.

Compatibilitatea in functie de zodie, in functie de job, in functie de interese si pasiuni, dar si in functie de nivelul de educatie al partenerilor. Sunt multiple moduri de a stabili cat de compatibile sunt doua persoane, din punct de vedere amoros. Insa oamenii de stiinta au descoperit ca un anumit obicei arata, de fapt, compatibilitatea perfecta intre doua persoane, iar acesta nu tine nici de educatie, nici de profesie, nici de varsta, desi este conditionat - la baza - de toate acestea.

Elementul esential care arata cat de compatibili sunt doi oameni este exprimarea verbala. Cu cat doi oameni au mai multe expresi comune in vorbire, cu cat discursul lor este mai asemanator, cu atat ei se potrivesc mai bine.

Persoanele care folosesc aceleasi constructii de cuvinte - de la substantive, la prepozitii, conjunctii si verbe - au mai mul te sanse sa ramana impreuna intr-o relatie de cuplu, pentru ca au o compatibilitate foarte ridicata, se arata intr-un studiu publicat recent in jurnalul de specialitate "Psychological Science". Cercetarea a aratat ca exista cuvinte folosite de ambii parteneri. Cu cat sunt mai numeroase, cu atat compatibilitatea este mai mare.

"Am fugit!" / "Am plecat", "Ma grabesc!", "Am intarziat", "Niciodata" / "Nicicand" sunt doar cateva variatii ale anumitor afirmatii. Partenerii cu nivel de compatibilitate ridicata folosesc, de regula, aceeasi expresie. Totodata, ei folosesc tot atat de des (sau rar) pronumele "Eu"/ "Ea"/ "El", dar si cuvinte care exprima o cantitate "o gramada de..." sau "o multime de...".

Citeste continuarea pe Lyla.ro

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului