Dragoste

#alimente afrodisiace #afrodisiac #cina romantica #relatie de cuplu

Cina romantica: 5 alimente afrodisiace pentru cupluri

Te-ai gandit vreodata ca meniul de la cina poate sa iti daruiasca o partida de sex uimitoare in intimitate? O serie de alimente sunt certificate de nutritionisti ca afrodisiace reale pentru cupluri, gratie substantelor pe care le contin. Ele imbunatatesc circulatia sanguina, functioneaza ca un excitant nervos si pot face minuni pentru libido.

Incearca sa introduci in preparatele pe care le consumi la cina cu partenerul tau urmatoarele alimente afrodisiace, cu beneficii pentru viata sexuala, dar si pentru starea de sanatate in general.


1. Pudra de maca

Sexologii recomanda pudra de maca pentru stimularea functiei sexuale a organismului. Aceasta leguma inrudita cu ridichea si alte crucifere (broccoli, conopida, varza, rapita, napi) provine din Peru si este disponibila sub forma de pudra si in magazinele specializate din Romania. Ingredientul, adaugat in bauturi calde, paine sau prajituri, creste apetitul sexual si functioneaza totodata ca un antidepresiv natural.


2. Ghimbir

Ghimbirul intensifica circulatia sanguina, deci ajuta organismul sa raspunda prompt stimulentelor sexuale. In orice forma l-ai consuma, el are un impact pozitiv asupra libidoului masculin si feminin deopotriva.


3. Sparanghel

Cu forma sa falica, sparanghelul este, intai de toate, un afrodisiac care te stimuleaza vizual. Odata digerat, el provoaca mici furnicaturi placute in regiunea genitala, avand un efect puternic si asupra aparatului urinar, sustine Chris Kilham, autorul lucrarii "Plante fierbinti: Afrodisiacele naturii pentru femei si barbati" (2004).


4. Avocado

Fructele de avocado au numeroase beneficii pentru sanatate, de la efecte antioxidante, pana la furnizarea de grasimi esentiale. Modul in care acest fruct exotic stimuleaza simturile are un important efect sexual, de la forma (rotunjimi feminine sau formatul organului genital masculin), pana la textura sa cremoasa, fina, care te duce cu gandul la senzualitate. O salata de avocado cu seminte de pin (alte afrodisiace alimentare) poate fi o cina excelenta pentru debutul unei seri romantice.


5. Ciocolata

Un desert cu ciocolata neagra din abundenta este un afrodisiac de necontestat. Boabele de cacao stimuleaza productia de hormoni ai placerii (serotonina, dopamina) si contine feniletilamina, un aminoacid pe care oamenii de stiinta il considera responsabil cu starea de a fi indragostit. Ciocolata este, fara doar si poate, un agent fidel al dragostei, atat emotional, cat si fiziologic.



Tu ce afrodisiace alimentare recomanzi?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare