Dragoste

#dragoste #probleme #relatie #probleme cuplu #probleme conjugale

Cele mai mari probleme conjugale si rezolvarea fiecareia dintre ele

Care sunt cele mai frecvente probleme ale cuplurilor casatorite si ce poti face pentru a le solutiona? Gaseste raspunsurile in articolul urmator.

1. Frecventa sexului

Frecventa sexului este probabil cea mai raspandita problema in casnicie. Cuplurile casatorite fac sex mai rar din diferite motive: oboseala, stres, plictiseala etc. Ironia face ca sexul sa fie una dintre cele mai bune metode de a te elibera de stresul care te face sa iti pierzi apetitul sexual. Daca lipsa sexului devine o sursa aditionala de stres, atunci este o problema, iar pentru a o rezolva incearca sa elimini factorii de stres din viata sotiei: spala vase, fa curat si trimite copiii la bunici. O sa fii surprins ce efect va avea asupra partenerului o casa linistita si curata.

2. Impartirea sarcinilor in casa

Zilele in care fiecare partener isi stia clar responsabilitatile sunt demult apuse. Barbatii pot fi la fel de bine cei care gatesc in locul femeilor. In schimb, aceasta flexibilitate a condus la confuzie, atat femeia cat si barbatul nu mai considera o anumita activitate ca fiind “responsabilitatea sa”. Asta face ca impartirea sarcinilor sa devina una din problemele de top intr-o casnicie. Fii rezonabil: nu-ti lasa partenerul sa faca toata treaba in casa, ci incearca sa negociezi: daca tie nu-ti place sa speli rufele, roaga-ti jumatatea s-o faca. In schimb, tu ocupa-te de spalatul vaselor sau de curatenia in casa.

3. Partenerul nu se mai ingrijeste

Se mai intampla. Mai ales femeile, odata ce s-au maritat, isi pierd interesul sa se mai aranjeze mereu. Altele au probleme sa revina la greutatea initiala dupa ce au un copil. Exista numeroase explicatii, dar daca modul in care partenerul arata iti omoara libidoul, este cazul sa faci ceva, dar fara sa-ti superi jumatatea. Incearca sa ii propui o activitate pe care s-o faceti impreuna, cum ar fi jogging sau sa mergeti pe bicicleta.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare