Dragoste

#greseli in cuplu #cuplu #relatii #relatii de cuplu

Cele mai mari greseli pe care oamenii le fac in relatii

Te implici prea mult, iti declari iubirea si sentimentele prea devreme sau ascunzi lucruri importante fata de partenerul tau? Acestea sunt doar cateva dintre cele mai mari greseli pe care le poti face intr-o relatie, mai ales la inceputul acesteia. Descopera mai multe informatii despre lucrurile pe care trebuie sa le eviti intr-o relatie.


Spui "Te iubesc" prea repede


Simti ca iei foc cand iti vezi partenerul, ti-ai petrece tot timpul alaturi de acesta si esti la un pas de a-i propune sa se mute cu tine? Este in regula sa simti toate aceste lucruri, insa daca nu au trecut nici macar trei saptamani de la prima intalnire si simti deja ca il iubesti, poate ar fi bine sa mai amani momentul cu astfel de declaratii. Oricat de mult te place, partenerul s-ar putea speria sau ar putea sa se simta presat de declaratia ta.

Ca o consecinta a acestei declaratii, partenerul tau ar putea sa faca un pas in spate si sa se distanteze de tine. Ar fi bine sa lasi sa treaca cel putin doua luni de la prima intalnire pana sa spui "Te iubesc".


Te implici prea mult


Tu te-ai implicat in aceasta relatie in proportie de 100%, in timp ce partenerul nu pare dispus sa iti ofere totul? Cu cat investesti la inceputul relatiei in mod ostentativ, cu atat risti sa iti sperii noua cucerire. Pentru inceput, este de preferat sa iti pastrezi anumite rezerve, dar mai ales sa nu te implici mai mult decat o face cealalta persoana.

Nu iti sufoca partenerul si nu il presa pe acesta sa ofere mai mult decat poate la debutul relatiei. Lasa lucrurile sa evolueze in mod normal si natural.


Ascunzi lucruri importante


Daca iti doresti o relatie sincera, deschisa, ar trebui sa pui toate cartile pe masa inca din start. Faptul ca ascunzi niste lucruri importante, care oricum vor fi descoperite intr-un final, nu vor face decat sa distruga orice urma de incredere.

Nu incerca sa ascunzi informatii care nu te pun intr-o lumina tocmai buna. Asadar, nu omite sa marturisesti partenerului faptul ca ai mai fost casatorit, ca inca te mai vezi cu fostul iubit, ca ai un copil, ca lucrezi intr-un anumit domeniu profesional etc. Aceste aspecte sunt deosebit de importante si chiar decisive pentru modul in care se va desfasura relatia voastra.


Folosesti "intotdeauna" si "niciodata"


"Niciodata nu ma ajuti la curatenie" sau "intotdeauna te gandesti doar la tine" sunt doua replici care nu ar trebui sa se regaseasca in discutiile voastre. Cel mai bine este sa fii cat mai calculat atunci cand ai o discutie aprinsa cu partenerul si sa te gandesti bine inainte de a spune ceva.


Ai pretentii exagerate


Este de inteles ca vrei sa il ambitionezi pe partener sa isi atinga potentialul maxim, insa in momentul in care pretentiile tale sunt exagerate, acesta va incepe sa aiba frustrari si chiar sa te invinuiasca pentru ele. Atunci cand te gandesti ca poate faci un bine persoanei de langa tine, ar fi bine sa analizezi situatia la un nivel mai adanc, nu doar la suprafata si sa te gandesti la eventualele urmari ale faptelor tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare