Dragoste

#iubire #despartire #pauza #dragoste

Ce te faci daca iti cere o pauza?

Simplu. Iti pastrezi demnitatea si nu te pierzi cu firea implorand o alta sansa.

Multi dintre noi, fie femei sau barbati, ne lovim macar o data in viata de celebra replica “vreau o pauza”. In domeniul amoros, aceasta fraza este la fel de sigura precum e criza in domeniul financiar. Asta e, se intampla oricui, te lovesti de ea si n-are sens sa o negi. Important este sa o gestionezi cum trebuie astfel incat sa fie cat de cat in avantajul tau.

Multi dintre noi, mai optimisti din fire, atunci cand ni se livreaza aceasta replica tindem sa spunem: “Ei lasa, n-are sens sa ma stresez acum. Probabil vrea doar sa-si puna ordine in ganduri, nimic mai mult. Asta nu inseamna ca nu se mai simte atras/a de mine sau nu ma mai iubeste”. Gresit, de fapt chiar asta inseamna, ca nu se mai simte atras/a de tine si ca nu te mai iubeste.

Fie ca a intervenit si o a treia persoana in relatia voastra, fie ca pur si simplu se sufoca si nu o mai vrea un lucru e cert: acest “vreau o pauza” se traduce simplu prin “vreau sa ies din relatia asta si nu stiu cum sa ti-o spun mai frumos ca sa nu suferi”. Bun, acum ca am stabilit lucrul acesta, ce poti face tu de acum inainte?

In niciun caz sa incerci sa il/o faci sa se razgandeasca. Oricat de convingatoare ar putea fi pledoaria ta, nu il/o vei face sa simta din nou atractie fata de tine. Chiar daca crezi ca ai convins-o sa te iubeasca in continuare nu este asa. Pur si simplu din varii motive nu a reusit sa se mentina pe pozitii. Cine stie, poate ca relatia cu tine ii da un soi de confort material, social sau poate ca pur s simplu nu suporta sa vada oamenii ca sufera si atunci va ramane langa tine doar in urma unui santaj emotional . Motivele pot fi multe dar in niciun caz acestea nu vor presupune o reindragostire subita.

 

Pastreaza-ti calmul

 

In aceste conditii, este inutil sa plangi, sa implori o a doua sansa, sa-i cazi la picioare si sa-i spui ca nu poti trai fara ea/el. Te umilesti pur si simplu si trezesti doar sentimente de mila si frica, lucru care ii va confirma ca a facut alegerea corecta.

Mai bine, pastreaza-ti calmul si spunei simplu: “OK, sunt de acord”. Astfel castigi timp. O/il va macina curiozitatea sa vada ce-i cu tupeul asta pe capul tau luand atitudine, cand trebuia sa te tavalesti pe jos de durere, cerand indurare. Crede-ma, oricine se simte magulit atunci cand il vede pe celalalt ca sufera dupa el. 

Astfel, acest “OK, sunt de acord”, ia-l ca pe un soi de electro-socuri pe care i le administrezi unui pacient aflat in stop cardiac . Este posibil sa functioneze si sa auzi din nou bataile inimii sau e posibil sa nu mai auzi nimic si sa declari relatia voastra moarta. Insa, macar asa mai ai o sansa.

Te poate vedea cu alti ochi, poate simti din nou atractie spre acest nou TU care infrunta o situatie asa tensionata cu un simplu  “OK, ia o pauza daca vrei”. Cand esti stapan/a pe situatie inspiri atractie, putere si nu mila si compatimire .
In cazul in care iti spune dupa o perioada de timp:  “Stii, de fapt nu mai vreau nicio pauza. Mi-am dat seama ca de fapt te iubesc si vreau sa sa fim in continuare impreuna”. Raspunde-i simplu: “OK, daca tu esti sigura ca asta vrei, sunt de acord” si dupa aceea, gandeste-te si tu daca mai merita cu adevarat sa mai incercati.

 

Daca se intampla sa se rezume la un simplu “Bine, la revedere ”, cand tu ii dai de inteles ca e liber/a sa-si ia pauza de care are nevoie, nu-ti plange de mila. Ai pierdut o batalie dar ti-ai pastrat mandria si demnitatea… si cine niste cum vor sta lucrurile de acum inainte. Un lucru e cert macar, nu ai ramas in memoria lui/ei drept “omul acela slab care mi-a plans in hohote dand din picioare sa-i mai acord o sansa”.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 
 

Foto : www.blogthecoast.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului