Dragoste

#sotie #relatie de cuplu #comunicare cuplu

Ce sa nu-i spui niciodata sotiei

Sotiile afirma adesea ca ar vrea sa le spui tot ce gandesti si tot ce simti. Insa multi barbati care le-au crezut pe cuvant au regretat mai tarziu ca nu si-au filtrat afirmatiile. Cand ai un dubiu asupra unui lucru pe care i l-ai spune sotiei tale, gandeste-te daca el va fi benefic sau va face mai mult rau relatiei voastre. Nu inseamna ca esti mincinos, ci ca esti matur si constient de consecintele vorbelor tale. Afla ce sa nu-i spui niciodata sotiei.


1 Mentionarea fostei iubite


Sa zicem ca sotia ta se straduieste, fara succes, sa-si asorteze rochia cu o esarfa. Daca iti amintesti brusc cum rezolva fosta ta aceasta problema, nu o pomeni in conversatie. Pur si simplu ofera-i sotiei tale solutia sau roaga-i o prietena sa o ajute. Daca mentionezi o fosta partenera, sotia ta va crede ca nu este o intamplare si va incepe sa puna intrebari si chiar sa devina banuitoare. Tu ai vrut doar sa o ajuti, dar oare va crede ca esti nevinovat?


2 Comparatia cu mama ta


Chiar daca iti iubesti mult mama si ai vrea ca partenera ta de viata sa aiba aceleasi calitati, in realitate ele sunt doua femei distincte care fac parte din existenta ta. Nicio femeie nu suporta sa fie comparata cu soacra, indiferent despre ce este vorba. O astfel de comparatie iti raneste sotia si o indeparteaza de tine. Nu te mira daca iti spune vehement "Eu nu sunt mama ta!" sau "Atunci insoara-te cu maica-ta!"


3 Aprecieri negative la felul in care arata


Una dintre cele mai sigure modalitati de a-ti infuria sotia sau chiar de a o face sa planga este sa critici felul in care arata. Respectul de sine este foarte important pentru o femeie, iar felul in care o vezi tu o afecteaza mai mult decat iti dai seama. In loc sa-i spui ca s-a ingrasat sau ca arata rau intr-o anumita tinuta, fa sport impreuna cu ea sau sugereaza-i o alta haina. O sotie se simte iubita si protejata cand vede ca sotul este grijuliu cu ea.


4 Afirmatii negative legate de copilul vostru


Pentru mame, copilul este unul dintre cele mai importante lucruri din viata lor si, prin urmare, orice discutie despre acest subiect este sensibila. Un barbat nu ar trebui sa-si intrebe niciodata partenera "Este al meu?" deoarece, in realitate, riscul unei femei profitoare, de personaj de telenovela, este foarte mic. Chiar daca te simti neglijat dupa nastere, nu te exprima ca si cum bebelusul vostru ar fi de vina ca nu mai apucati sa va distrati deloc impreuna.


5 Lucruri pe care sotia nu le poate schimba


V-ati intalnit, v-ati indragostit si ati facut nunta. Acum ziua lucrezi, seara mergi la a doua facultate, aveti rate de platit si sotia este insarcinata. Nu-i spune niciodata ca ai fi vrut sa fi asteptat pana dupa terminarea studiilor si schimbarea jobului, chiar daca asa simti acum. Prezentul poate fi dificil, insa sotia ta nu poate da timpul inapoi, iar deciziile le-ati luat impreuna.


6 Toate fanteziile tale


Chiar daca iti iubesti sotia, nu inseamna ca nu te poti trezi ca ai vise erotice cu alte femei sau fantezii extravagante. Daca iti cunosti sotia si stii ca este sensibila, ar trebui sa pastrezi pentru tine unele dintre aceste ganduri care iti trec prin cap.

Sursa foto : groomsadvice.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare