Dragoste

#partener de viata #partener

Ce sa faci ca sa obtii ceea ce iti doresti de la un partener de viata

Esti in cautarea iubirii de ceva timp si ti se pare ca norocul te ocoleste? Ti se pare dificil sa gasesti persoana potrivita pentru tine? Atunci cand mergi la intalniri cu tot felul de persoane care nu sunt potrivite pentru tine poti foarte i usor sa cazi in capcana deznadejdii. Exista studii care arata ca poti mirosi partenerul ideal, dar pana sa ajungi acolo este cale lunga.

In zilele noastre este destul de dificil sa cunosti pe cineva cu pasiuni comune si cu care sa poti intemeia o relatie. Exista insa si riscul sa incerci sa cladesti o relatie de durata cu o persoana care nu este genul tau. Si atunci, cum poti sa te feresti de ceea NU vrei de la un partener de viata?

1. Dati-va suficient timp sa va cunoasteti

Viata fara un partener are anumite beneficii, cum ar fi de exemplu, ca nu trebuie sa imparti plapuma cu nimeni. Dar are si dezavantaje clare. De aceea, din ce in ce tot mai multi oameni apeleaza la site-urile de matrimoniale online pentru a cunoaste persoana potrivita.

Lovino.ro este un comparator de site-uri matrimoniale unde poti vedea opiniile persoanelor care s-au inscris pe site-urile respective precum si diversele experiente pe care le-au avut. Relatiile care incep online iti ofera posibilitatea de a cunoaste mai bine persoana cu care urmeaza sa te intalnesti. Doar verificandu-i profilul poti sa-ti faci o idee despre valorile in care crede, despre interesele sale, catre ce tip de relatie are deschidere si ce isi doreste de la partener. Si toate acestea chiar inainte de a va vedea fata in fata. Este important sa cunosti cat de cat persoana de care esti interesata inainte de a incerca sa aveti o relatie. Atfel, poti risca sa ai o relatie cu o persoana care chiar nu e genul tau.

2. Vezi daca puteti comunica eficient

Studiile arata ca un alt factor important pentru o relatie fericita este comunicarea. Acest lucru inseamna ca este necesar sa poti comunica eficient cu persoana de care esti interesata inainte de a incepe o relatie, pentru a nu avea regrete ulterioare. Multe femei se plang ca partenerii lor nu le asculta, asa cum multi barbati se plang ca partenerele lor vorbesc prea mult. Este foarte important sa existe un echilibru din punct de vedere al comunicarii care sa asigure o intelegere intre cei doi. Atunci cand exista atractie fizica, unul sau ambii parteneri ar putea fi tentati sa gaseasca diverse explicatii pentru o comunicare deficitara, dar este important de stiut ca pe termen lung este foarte greu sa mentii o relatie cu o persoana cu care nu te poti intelege.

3. Vorbeste-i despre tine

Primele doua sfaturi sunt legate de ceea ce poti face tu, la modul concret, pentru a evita sa intri intr-o relatie cu o persoana care nu este genul tau. Acum vine si partea in care trebuie sa ii oferi potentialului partener sa te cunoasca si sa spuna “pas” daca nu esti genul pe care il cauta. Vorbindu-i despre tine,despre interesele si pasiunile tale, ii dai ocazia partenerului tau sa isi faca si el o idee despre cum ar arata viata de zi cu zi alaturi cu tine. Si acest lucru te va ajuta sa eviti o relatie cu o persoana nepotrivita. Daca persoana respectiva considera ca nu se vede langa tine pe termen lung, acest lucru iti ofera oprtunitatea de a gasi pe altcineva mai compatibil langa care cu siguranta vei gasi fericirea.

Daca o viata in singuratate are unele avantaje, o viata cu un partener de viata nepotrivit se poate transforma intr-un adevarat cosmar. Este important sa stii clar ce NU iti doresti de la partenerul tau de viata pentru a putea face o alegere buna pentru viitorul tau.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii