Dragoste

#iubit #relatie #trecut #fostul iubit

Ce nu trebuie sa stie despre fostul tau iubit

In orice relatie, la un moment dat trecutul revine in discutie. Chiar daca, in general barbatii doresc sa sa stie in linii mari detalii din trecutul femeii cu care umbla, sunt anumite contexte in care tacerea este de aur.

Astfel stau lucrurile si cand vine vorba despre temutul ex. Pentru ei, relatia trecuta pare a fi un soi de „Ex-files”, film  pe care atunci cand il vzioneaza, vor sa treaca peste partile urate si dubioase.

Tocmai de aceea, daca te stii genul careia tacerea nu-i spune prea multe si iti place sa vorbesti cu iubitul tau despre orice, atunci cand il aduci in discutie pe fostul tau prieten, ai grija sa te cenzurezi.

Sunt anumite lucruri legate de fostul tau iubit pe care sub nicio forma nu ar trebui sa i le spui actualului asta nu daca vrei sa isti un adevarat scandal alimentat de ego -ul lui ranit. Despre ce este vorba ramane sa descoperi in cele ce urmeaza.

 

"Toata lumea il iubea"

 

Iubitului tau ii place sa fie centrul universului tau, cel mai bun barbat pe care l-ai intalnit vreodata, baiatu bun la toate apreciat de toti oamenii importanti din viata ta: rude, prietene si in mod special parinti. Astfel, atunci cand va afla ca fostul tau era adorat de toata lumea, increderea in sine ii va scadea considerabil. Pana la urma, este suficient sa stie ca tu ai asteptari de la el, dar sa constate si ca ii va fi foarte greu sa-i multumeasca pe cei din jurul tau, va fi mult prea mult pentru el. 

 

"Castiga foarte bine"

 

Fostul tau iubit castiga foarte multi bine? Foarte bine, tine aceasta informatie pentru tine. Daca iubitul tau afla ca face mai putini bani decat esti tu obisnuita, se va simti incompetent. Barbatiilor le place sa traiasca cu senzatia ca sunt capabili sa-si intretina femeia din toate punctele de vedere, fie ele financiare, sexuale sau sociale.

 

"Mi-a frant inima"

 

Relatiile se termina... si din ce in ce mai des nu intr-un mod frumos. Probabil ca te gandesti ca daca ii spui actualului tau prieten ca fostul ti-a frant inima, cresti nivelul de incredere in relatia prezenta. Din pacate insa, lucrurile nu stau chiar asa. Chiar daca ex-ul tau a fost un nenorocit la care nu te-ai mai intoarce niciodata, faptul ca tu in continuare cari dupa tine acest bagaj emotional dureros, demonstrezi intr-un mod ciudat ce-i drept, ca inca te mai gandesti la el.

Trebuie sa tii cont de faptul ca iubitul tau nu doreste sa stie ca te mai gandesti la fostul , fie el un gand bun sau rau, nostalgic sau de regret.

 

"O duce minunat"

 

Multe cupluri pastreaza contactul dupa ce se despart si nu este nimic rau in chestia asta atata timp cat se pastreaza totul la un nivel platonic.

Insa, fostul tau prieten cu actualul iubit nici nu s-au intalnit pana acum, in aceste conditii chiar ti se par necesar sa ii povestesti cum ii mai merge ex-ului? Te asigur ca nu. Nu-l interseaza  nici ce mai face sora insarcinata a fostului sau nici cum ii mai merge lui cu serviciu. El te intreaba „Ai mai vorbit cu fostul tau in ultimul timp?” doar pentru a afla cat de mult timp petreceti voi impreuna.

 

"Am fost si cu el acolo"

 

Niciunul dintre voi nu este naiv. Amandoi sunteti constienti de faptul ca ati avut o viata si inainte de a cadea unul in bratele celuilalt. Dar, cand vine vorba de lucruri pe care sa le faceti impreuna ca si cuplu, este foarte important sa dati impresia ca este o premiera. Fie ca este vorba de vizitarea unei tari, practicarea unui hobby  sau altceva.
Nu-i spune iubitului tau ca si fostul te-a dus sa vezi Venetia, te asigur ca nu-l va interesa acest aspect catusi de putin. Acum esti cu el, nu cu fostul.

 

"Mi-a cumparat chestia asta"

 

Barbatii se antreneaza constant sa faca fel si fel de complimente vizavi de look-ul tau, fie ca este vorba de niste cercei sau un colier din perle. Daca ii spui iubitului tau ca fostul ti-a cumparat bijuteriile e ca si cum i-ai zice: „De fiecare data cand port cerceii aia sau colierul acela ma gandesc la el.”

Barbatilor le place sa creada ca tu nu te gandesti niciodata la fostul tau iubit mai ales atunci cand stai in fata oglinzii aproape goala pregatindu-te sa-ti pui toaleta pentru o cina romantica.

 

"Planuiam sa..."

 

Cuplurile in general isi fac zeci de mii de planuri pe care sa le faca impreuna: sa traverseze tara cu masina, sa vada un concert Bon Jovi , sa redecoreze apartamentul etc. Insa, odata cu despartirea dispar si aceste vise la comun. Nu face din planurile relatiei trecute o parte din planurile viitoare pe care ti le faci cu iubitul actual.

 

"Era amuzant"

 

Barbatii adora sa faca femeile sa rada si asta probabil pentru ca aproximativ toate femeile de pe planeta cauta un barbat cu simtul umorului. Astfel, orice barbat se vrea comic. In aceste conditii, chiar daca fostul tau prieten te facea sa te tavalaesti pe jos de ras, actualul prieten vrea sa stie ca el va fi personajul cel mai haios intr-o competitie de „Stand-up Comedy” intre el si ex-ul tau.

 

"Era bataus"

 

Niciun barbat nu vrea sa-si imagineze ca ex-ul tau va veni la un moment dat sa se lupte pentru tine... nici la propriu nici la figurat.  De asemenea, nu vrea sa se gandeasca ca va fi pus in ipostaza de a se lua la bataie cu toti tipii de pe strada care iti zambesc gales. Barbatilor le place sa stie ca iubita lor este o femeie dupa care sa intorci privirea, dar nu una pentru care trebuie sa te bati la fiecare colt de strada.

 

"Era bun/prost la pat"

 

Sexul  este subiectul ce adesea poate lua forma unui camp minat in ceea ce priveste o relatie. Un singur pas gresit si bomba explodeaza.

Astfel, daca crezi ca barbatii vor sa stie cat de prost la pat era fostul tau, te inseli amarnic. De ce? Simplu, pentru se gandesc ca daca tu ai stat atat de mult timp cu el, neindemanatic fiind, si ei pot fi la fel de groaznici si tu sa nu spui nimic. Nu pot trai cu un asemenea stres pe cap.

De asemena, nu vor sa stie nimic din ce iti facea fostul tau iubit pentru a te satisface deoarece atunci cand veti fi in pat, in mijlocul actiunii, acest gand ii va reveni in memorie si ii va taia tot cheful.

In aceste conditii, iti dai seama ca in cazul in care ex-ul tau era o adevarat campion in pat, chiar nu trebuie sa sufli o vorba, nu?

Ia relatia in care te gasesti ca pe un nou inceput si nu lasa trecutul sa-ti afecteze viitorul. Bucura-te de clipele frumoase petrecute alaturi de iubitul tau actual si nu-i umbri fericirea permitand fantomelor din spate sa-l bantuie.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului