Dragoste

#curiozitati #barbati #nunta #sacrificii

Ce nu stiai despre barbati si nunti!

O firma de servicii financiare din Marea Britanie iti dezvaluie ce nu stiai despre barbati si nunti. In ciuda conceptiei comune ca femeile sunt cele care pun mare pret pe ziua casatoriei, barbatii sunt mult mai entuziasmati sa mearga in fata altarului decat urmasele Evei.

Afirmatia ar putea suna absurd la prima vedere, insa este sustinuta de dovezile concrete obtinute de compania de servicii financiare Barclay, in urma unei cercetari efectuate pe un esantion de 2.185 adulti din Marea Britanie. Relatia dintre barbati si nunti nu este nici pe departe atat de superficiala, precum se credea anterior!


Sacrificiile barbatilor pentru o nunta de vis

Demersul initiat de compania Barclays a urmarit intocmai atitudinea barbatilor fata de evenimentul nuptial, comparativ cu cea a femeilor (despre care se presupune, in mod traditional, ca este una patimasa).

Rezultatele cercetarii, prezentate oficial saptamana trecuta in Marea Britanie, releva o realitate surprinzatoare: aproape de doua ori mai multi barbati decat femei ar prefera sa isi investeasca economiile intr-o nunta de vis, in defavoarea achizitionarii unei locuinte.

Mai exact, 16% dintre reprezentantii sexului masculin s-ar angaja in cheltuieli extravagante pentru "marea zi", pe cand doar 9% dintre femei ar face acelasi lucru. Per total, 52% dintre britanici sunt dispusi sa isi sacrifice bugetul pentru o nunta perfecta si 13% dintre acestia si-ar ruga oaspetii sa le ofere un dar de nunta in bani, nu sub forma unui cadou traditional.


Alte curiozitati despre nunti

Controversele privind acest moment important al vietii, nunta, nu se rezuma doar la intensitatea entuziasmului manifestat de mire, in raport cu fericita mireasa. Iata cateva curiozitati adunate din lumea intreaga despre nunti si viziunea oamenilor asupra lor.
 

  • In India, se considera o forma de protectie si noroc incheierea casatoriei cu un copac.
  • Intrucat sprancenele erau considerate fermecatoare in Orientul istoric, mireselor li se radeau complet aceste elemente ale fizionomiei pentru a deveni neatragatoare pentru alti barbati.
  • In SUA, casatoriile costa anual in jur de 72 de miliarde de dolari.
  • Diamantul inelului de logodna este oferit din timpuri stravechi mireselor, pentru ca simbolizeaza dragostea eterna si pura. Grecii considerau piata pretioasa ca fiind lacrimi ale zeilor, iar romanii le numeau franturi din stelele vazduhului.
  • Unele popoare considera ca nuntile duble aduc ghinion, pentru ca se naste multa fericire, imposibil de ignorat de catre demoni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului