Dragoste

#despartire #plafonare #pauza #pauza relatie #nevoia de libertate

Ce inseamna cand unul dintre parteneri vrea o pauza

Sunt momente intr-o relatie cand incertitudinea isi spune cuvantul si se ajunge in punctul in care unul dintre parteneri decide ca vrea sa ia o pauza. Prima impresie dupa auzul acestor vorbe este ca relatia a ajuns la final si ca nu mai exista nicio cale de impacare, insa, in realitate, "pauza" nu este echivalenta intotdeauna cu despartirea. Dimpotriva, poate avea efecte pozitive pentru relatie.

Pauza inseamna nevoia de libertate

Un partener care se simte constrans intr-o relatie si nu se poate bucura de propriile placeri poate decide ca este momentul sa ia o pauza, in care sa se gandeasca daca poate ramane intr-un cuplu in care nu are suficient de multa libertate.

In acelasi timp, pauza poate fi o metoda prin care celuilalt partener i se ofera posibilitatea de a-si revizui comportamentul si de a-si schimba atitudinea.

Dupa un timp, ambii parteneri pot reveni la vechea relatie, pentru a vedea daca lucrurile s-au remediat. Din acest punct de vedere, pauza poate avea un efect pozitiv asupra relatiei, daca fiecare partener isi da silinta sa-si schimbe obiceiurile.

Pauza inseamna ca s-a ajuns la plafonare

La inceputul unei relatii, lucrurile evolueaza rapid, insa dupa o perioada intervin plafonarea, certurile, neintelegerile si dorinta de altceva. Astfel, unul dintre parteneri poate spune ca isi doreste o pauza, intrucat in relatie nu se mai intampla nimic interesant si nu exista elemente care sa revitalizeze situatia.

De asemenea, este posibil ca partenerul care isi doreste o pauza sa fie atras de o alta persoana. In acest caz, sansele ca pauza sa insemne despartire sunt mai mari.

Pauza temporara sau despartire definitiva?

Este greu de stabilit de la inceput daca pauza va fi temporara sau daca se transforma in despartire definitiva, insa este recomandat sa trasati de la inceput anumite reguli.

Stabiliti clar durata pauzei. O luna ar trebui sa fie de ajuns pentru a decide daca reluati relatia sau ii puneti punct.

Nu va implicati in alte relatii. Daca va doriti o pauza care sa remedieze problemele din cuplu si sa fie temporara, este indicat sa nu ma implicati in alte relatii. Timpul poate vindeca ranile sentimentale, prin urmare aveti rabdare cu voi si cu relatia voastra.

Sursa foto: mysahana.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului