Dragoste

#barbati #viata sentimentala #femei

Ce framantari au barbatii

Barbatii sunt criticati des de femei pentru atitudinea detasata fata de relatie sau lipsa de sentimente. Este adevarat ca barbatii se framanta mai putin?

In urma cu doar cateva mii de ani, singura datorie a barbatului era sa vaneze si sa isi hraneasca familia. Chiar daca lucrurile s-au mai schimbat de atunci, barbatii pun in continuare accentul pe rezolvarea de probleme practice, lasand, de cele mai multe ori, femeile sa se ocupe cu problemele emotionale.

Asta nu inseamna ca nu le pasa, dar ar putea avea motive intemeiate pentru care reactioneaza diferit fata de femei la aceiasi stimuli.

Psihiatrul Dr. Scott Haltzman ofera sase explicatii pentru neintelegerile obisnuite dintre barbati si femei, bazate pe conceptii gresite .

 

Conceptii gresite despre barbati

 

1 Barbatii prefera sexul in defavoarea intimitatii emotionale

 

Barbatii sunt, de multe ori, acuzati ca se concentreaza atat de mult asupra sexului, incat uita de intimitatea emotionala. Sexul ar putea fi insa cheia intimitatii pentru barbati.

Femeile au un nivel ridicat de oxitocina , asa numitul "hormon al afectivitatii". In schimb, barbatii secreta hormonul in cantitati mari doar in timpul sau dupa orgasm. Astfel, ei se simt mai apropiati emotional de partenera dupa sex.

 

2 Barbatii isi ascund sentimentele

 

Femeile isi acuza sotii sau iubitii ca isi ascund sentimentele. Dar barbatii le ascund sau le simt mai putin puternic?

Potrivit unor studii stiintifice, citate de CBS News, femeile simt durerea mai acut ca barbatii si activitatea lor sinaptica creste atunci cand au ganduri tulburatoare.

Barbatii simt astfel unele emotii mai putin intens ca femeile si, de multe ori, aleg furia in loc de tristete sau alte sentimente, percepute ca simboluri ale slabiciunii.

 

3 Barbatilor nu le pasa

 

Cand barbatii aud "Trebuie sa vorbim" stiu ca urmeaza o sesiune de analiza atenta a relatiei lor.

Multe femei vor insa de fapt sa spuna "trebuie sa vorbesc", sperand ca o discutie sincera va rezolva problemele relatiei.

O discutie lunga si detaliata despre problemele emotionale ii poate afecta insa negativ pe unii barbati. Discutiile despre ce simt le pot influenta capacitatea de a rezolva probleme pe termen lung.

 

4 Barbatii ar trebui sa fie mai empatici

 

Discutiile cu partenerul sunt, pentru femei, o modalitatea de a stabili legaturi emotionale. Atunci cand o femeie se asteapta ca partenerul sa le asculte cu rabdare si sa arata empatie, reactia lui le poate supara.

Barbatii asculta informatiile in primul rand ca modalitate de a rezolva probleme. Intreruperile in care barbatul ofera sfaturi bazate pe informatia primita sunt, de fapt, un semn ca el asculta si incearca sa ajute.

 

5 Barbatii au toata puterea

 

Femeile simt uneori ca nu exista egalitate in relatie, barbatul fiind partenerul dominat.

Chiar daca barbatii sunt, in general, mai puternici fizic si multi dintre ei castiga partea cea mai mare din veniturile familiei, femeile nu sunt lipsite de putere. Ele sunt factorul decizional principal in multe lucruri, pornind de la sex pana la scoala potrivita pentru copii sau alegerea mobilei.

 

6 Barbatii evita contactul vizual cand nu sunt de acord

 

Lipsa contactului vizual constant in timpul unor conversatii emotionale le supara pe femei.

Daca unii barbati nu mentin contactul vizual permanent cu partenera in timpul unei discutii, asta nu inseamna neaparat ca nu le pasa sau ca nu sunt atenti.

Mai multe studii recente au dezvaluit legatura dintre nivelul de testosteron la care un bebelus este expus inainte se naste si capacitatea redusa de a mentine contactul vizual. Aceasta legatura poate fi activa si de-a lungul vietii, comportamentul barbatilor fiind puternic influentat de nivelul de testosteron.


Romantismul si comunicarea intr-o relatie nu sunt punctul forte al tuturor barbatilor, insa nici cerintele femeilor nu sunt modeste.

Chiar daca, la prima vedere, barbatii se framanta mai putin, asta nu inseamna ca nu iubesc femeile la fel de mult pe cat sunt iubiti, doar ca o arata in alte feluri.
 

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare