Dragoste

#despartire #dragoste #comportament barbati #comportament barbati dupa despartire

Ce fac barbatii pentru a-si reveni dupa o despartire

Crezi ca femeile sunt singurele care se ingroapa in munti de ciocolata si de inghetata dupa o despartire sau ca doar tu asculti cele mai triste cantece de dragoste si ramai blocata pe canapea ore intregi? Ei bine, afla ca si barbatii fac fata cu greu despartirilor.

Un studiu realizat in Marea Britanie de catre agentia matrimoniala Elite Singles dezvaluie ca numarul barbatilor care isi recunosc depresia dupa despartire este cu 25% mai mare decat cel al femeilor.

Acelasi studiu arata ca 61% dintre barbati si 76% dintre femei isi plang de mila in fata prietenilor, 41% dintre barbati si 44% dintre femei isi gasesc alinarea in munca, 24% dintre barbati recunosc ca se refugiaza in jocuri si sporturi, 15% spun ca se consoleaza cu ajutorul mancarii, in timp ce doar 14% se simt mai bine daca se razbuna pe fosta partenera prin aventuri de o noapte.

Iata ce mai fac barbatii pentru a-si reveni dupa despartiri:

Se perfectioneaza in lucruri nefolositoare

Se joaca pe calculator sau organizeaza competitii ludice cu baietii. Fac asta nu doar pana la epuizare, dar pana la atingerea unor performante care nu ii vor ajuta cu nimic vreodata.

Isi gasesc preocupari care sa le ocupe tot timpul

Se apuca de citit "Ulise" sau "Urzeala tronurilor", isi repara bicicleta, fac cumparaturile pentru vecinii mai in varsta sau decid sa adopte un animal de casa care sa ii solicite destul de mult (de regula un caine pe care sa il scoata in parc si sa il invete trucuri). Toate acestea, pentru suplini pe cat se poate absenta fostei iubiri.

Devin foarte activi din punct de vedere social

Nu refuza nici o iesire in club, ba chiar incep sa initieze astfel de actiuni, chiar daca nu obisnuiau sa faca asta inainte. Se refugiaza in muzica si distractii superficiale, doar pentru a uita de pierderea persoanei iubite.

Isi testeaza capacitatea de a flirta

Ca si in cazul femeilor, barbatilor le scade increderea in sine dupa o despartire. Pentru a depasi acest moment, barbatii se refugiaza in flirt. Fie ca este vorba de colega de birou, de angajata magazinului de unde isi cumpara paine sau de o tanara atragatoare din metrou, barbatii cauta sa isi valideze farmecul prin obtinerea admiratiei oricarei femei pe care o intalnesc.

Se dedica activitatilor sexuale pasagere

Ca si in cazul flirturilor, cauta sa isi intareasca increderea in fortele proprii. Vor sa vada daca alte femei apreciaza prestanta lor in pat, daca sunt doriti, daca reusesc sa mai impresioneze.

Sursa foto: livewellmagazine.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului