Dragoste

#relatie de cuplu #iubire #relatie deschisa

Ce este o relatie deschisa

Exista anumite cupluri perfecte, cel putin in aparenta, dar care, de fapt au dorinta de a se mai intalni si cu alte persoane, cu stirea si acordul celuilalt partener. Asadar, relatia deschisa poate fi definita cu usurinta ca fiind o forma de poliamorie, insa cei doi parteneri din relatie au propriile modalitati de sprijin in aceasta situatie.
 

Ce inseamna sa ai o relatie deschisa


Relatia deschisa este una in care ambii parteneri au libertatea de a-si da intalnire cu oricare alta persoana le place, iar acest lucru implica chiar si relatiile fizice. Intr-o relatie deschisa nu poate fi vorba despre implicare 100% sau loialitate , si in ciuda faptului ca exist sentimente de dragoste pentru partener, cei care se implica in astfel de situatii, sunt genul de oameni care se tem sa ramana alaturi de o singura persoana toata viata si isi doresc sa aiba o portita catre aventura si varietate, fara sa fie nevoie sa se ascunda.
 

Argumente pro relatiei deschisa


O persoana care se afla intr-o relatie normala este intr-o oarecare masura supusa riscului de a fi inselat de partener – intr-o relatie deschisa, acest lucru este discutat, constientizat si acceptat, fara sa fie vorba despre certuri, urmariri, crize de gelozie .

Intr-o relatie deschisa te poti bucura de o varieate de relatii, poti cunoaste mereu alti oameni, alte gandiri, alte puncte de vedere etc.

Oamenii care se afla in relatii deschise sunt de parere ca aceasta modalitate este singura prin care te poti bucura de viata la maxim, fara griji si stres.

Intr-o relatie deschisa nu este ingradit de restrictii, posesivitate , gelozii etc.

Relatia deschisa iti ofera posiblitatea sa faci ce doresti, fara sa te temi ca poti rani sentimentele celuilalt.
 

Argumente contra relatiei deschise


O relatie deschisa poate parea tentanta la inceput, insa cu timpul poate aparea incarcatura emotionala si iubirea. Astfel, poate aparea tendinta de a interzice partenerului sa se vada cu alte persoane, lucru care va duce probabil la sfarsitul acestei relatii.

Intr-o relatie deschisa poti intotdeauna sa te afli pe locul 2.

Intr-o relatie deschisa, chiar daca exista iubire, este probabil ca unul dintre parteneri sa isi doreasca mai mult, insa celalalt sa nu fie pregatit sa accepte si sa se implice 100% in relatia respectiva.

Daca accepti o relatie deschisa, trebuie sa ai o minte foarte puternica si sa fii suficient de permisiv pentru a permite toate flirturile si iesirile partenerului, fara sa ai nimic de obiectat.

O relatie deschisa care implica sex cu alte persoane, te supune atat pe tine cat si pe partenerul tau unui grad mai ridicat de contactare a bolilor cu transmitere sexuala.

Atentie! Daca vrei sa intri intr-o relatie deschisa, trebuie sa te gandesti foarte bine daca poti accepta toate aceste lucruri, daca esti suficient de puternic pentru a-l vedea pe partener cu o alta persoana in ipostaze mai apropiate si daca esti capabil sa accepti toate regulile unei astfel de relatii, fara sa ai tendinte de gelozie sau posesivitate. In cazul in care nu esti dispus la astfel de compromisuri, cel mai bine este sa te opresti la o relatie simpla, normala.

Esti singur/a, ai peste 35 de ani si iti cauti jumatatea? Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro - singurul site unde primesti ajutorul specialistilor (consilier in relatii si cuplu si consilier de imagine). Click AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare