Dragoste

#ce este dragostea #stiinta #dragoste

Ce este dragostea? Iata raspunsul stiintei

Cu totii am simtit-o la un moment dat in viata noastra. Poetii au scris despre ea, cantaretii au cantat despre ea si o intreaga industrie s-a dezvoltat datorita ei. Dar ce este dragostea? Unde se afla aceasta? Ce o declanseaza? Si ce se intampla cu adevarat in mintea si corpul nostru atunci cand ne indragostim?

Desi este foarte dificil de definit, dragostea romantica implica o legatura emotionala puternica, cunoscuta si sub numele de "atasament", atractia sexuala si grija fata de cineva. indragostitii experimenteaza o serie de sentimente intense, o dependenta emotionala de partener si simt ca au mai multa energie, desi toate aceste manifestari pot aparea doar in primele faze ale relatiei.

Oricum ar fi, dragostea romantica pare sa fie universala. Cu toate acestea, modul prin care se manifesta dragostea romantica sau cat de mult contribuie aceasta la stabilirea unei relatii sexuale variaza destul de mult de la o persoana la alta si de la o cultura la alta. De exemplu, in urma unui studiu a rezultat ca numai 5% dintre americani ar accepta sa se casatoreasca fara sa simta dragostea romantica, comparativ cu 50% dintre pakistanezi.

 

Citeste mai mult pe stiintaonline.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare