Dragoste

#barbat #sensibilitate #iubire

Cat de sensibil vrei sa fie barbatul de langa tine?

"As vrea ca iubitul meu sa arate bine… sa fie dur dar sensibil in acelasi timp… sa fie serios dar si cu simtul umorului… ah si foarte important, as vrea sa stie ce simt fara sa fie prea insistent. Stim ca femeile sunt foarte greu de multumit…". Asa era reclama de la 'prajiturica prajiturelelor' si mi se pare ca intruchipeaza perfect atitudinea femeilor si cand vine vorba de cat de sensibil ar vrea sa fie barbatul de langa ele.


Sensibilitate masculina cu dus si intors


Daca i-ai intreba pe barbati daca femeilor le plac tipii sensibili sau prefera baietii rai, toti ar afirma sus si tare ca femeile isi merita soarta cand sunt nefericite in relatii, pentru ca mereu aleg atitudinea in defavoarea sensibilitatii. Mai ales cei neincrezatori in ei insisi care au impresia ca e un adevarat blestem ca s-au nascut cu suflet mare si… sensibil.

De fapt, uneori si femeile gandesc asa si tind sa creada ca au fost zamislite sa ofteze dupa tipologia mai putin inzestrata cu sensibilitate!

Hai sa fim serioase! E o problema de atitudine, nu de sensibilitate!

Da, ne plac barbatii siguri pe ei,  barbatii care stiu cum sa abordeze o femeie, barbatii care sunt relaxati in preajma femeilor, care sunt spontani, care se implica in tot felul de activitati care mai de care mai interesante… dar care sunt, nu in ultimul rand, si sensibili.

A nu se intelege ca ne dam in vant dupa barbatul care se plimba cu batistuta dupa el, sa aiba cu ce-si stavili potopul de lacrimi care il apuca din senin. Cum ziceam, sensibil… dar nu prea sensibil…

 

Sensibil cum ne place noua fetelor

 

De cand suntem mici, am invatat sa visam la Fat-Frumos , la printese salvate din mainile zmeilor, la cavaleri protectori si la povesti cu happy end. Crescand insa, ne atasam de zmei, intalnim Feti Frumosi cu multe E-uri , invatam sa ne jucam cu focul si ne dam seama ca e tot mai greu  sa avem parte de barbatul pe care l-am construit perfect in mintea noastra.

Dar ce fel de sensibilitate am pus in scenariile noastre despre El?!

Dupa indelungi deliberari si sedinte prelungite la finalul fiecarei relatii esuate, ne-am hotarat sa punem lucrurile pe hartie:

  • Daca a fi capabil sa isi exprime sentimentele inseamna a fi sensibil, ii apreciem sensibilitatea!
  • Daca a ne asculta inseamna a fi sensibil, am hotarat ca il vrem sensibil.
  • Daca a ne aduce flori inseamna a fi sensibil, nu e greu de intuit, doar ne plac florile si barbatii sensibili care ni le aduc!
  • Daca a ne asculta cand vorbim cu el inseamna a fi sensibil, il vrem sensibil.
  • Daca a iubi copiii si animalele inseamna a fi sensibil, ar fi frumos sa fie sensibil.
  • Daca a ne face surprize din senin si fara un motiv anume, l-am adora asa sensibil cum e.
  • Daca a aprecia teatrul, muzica si arta inseamna a fi sensibil, s-ar putea sa fim pe aceeasi lungime de unda!
  • Daca a  nu fi misogin inseamna a fi sensibil, ar trebui sa fie sensibil!
  • Daca a nu face comentarii insensibile si rautacioase la adresa noastra si a prietenilor nostri inseamna a fi sensibil, sa fie sigur ca o sa punem mare pret pe sensibilitatea lui.

 


Cat de sensibil inseamna prea sensibil

 

  • Daca a se victimiza inseamna pentru el a fi sensibil, nu il vrem sensibil!
  • Daca a plange la fiecare film la care ne uitam impreuna si a se speria la thrillere inseamna pentru el a fi  sensibil, nu multumim.
  • Daca a fi indiferent e atitudinea lui preferata, sub pretextul ca nu vrea sa sufere, poate  sa-si pastreze asa-zisa sensibilitate pentru el.
  • Daca a fi baiatul mamei inseamna pentru el sensibilitate, il preferam usor mai insensibil.
  • Femeilor nu le place genul de sensibilitate dusa la extrem insa cu siguranta viseaza mai toate la barbati cu atitudine care sa le surprinda prin gesturi sensibile. Sa fie dur dar sensibil in acelasi timp!

 


Parerea ta:


Cat de sensibil e barbatul perfect ?

Crezi ca un barbat cu atitudine, care poate avea orice femeie langa el, poate sa fie sensibil cu adevarat?

Pentru o relatie pe termen lung e mai indicat sa ramai alaturi de un barbat sensibil?

Cat de sensibil e barbatul de langa tine? Prea prea sau foarte foarte?
 

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare